Teknoloji

Gmail kullanıcılarına e-posta yönlendirme konusunda yeni kolaylık

gmail ios

Gmail üstündeki çılgın e-posta zincirleri yakında daha farklı bir hâl alabilir. E-posta platformunun kullanıcıları yakında e-postaları indirmeden veya yönlendirmeden ek olarak gönderebilecek. Kısacası, Google‘ın tabiriyle “Gmail’de e-postaları e-postalara eklemek mümkün olacak.”

Kullanıcılar, Gmail’le gönderecekleri e-postalara diledikleri kadar e-postayı ek olarak iliştirebilecek. Bunun için .eml formatından yararlanılacak. E-postalara eklenen bu e-postalar, alıcılar tarafından açıldıklarında yeni bir pencerede gösterilecek.

Peki Google neden böyle bir değişiklik ihtiyacı hissetti? Şirket kararını şu sözlerle açıklıyor: “Sizlerden bazı senaryolarda e-postaları ek olarak göndermenin ayrı bir e-posta olarak yönlendirmekten daha iyi olduğuna dair geri bildirimler aldık. Tek bir konuyla ilgili birden fazla mesajın yönlendirilmesi, söz konusu senaryolara örnek olarak gösterilebilir.”

Yeni Gmail özelliği kademeli olarak dağıtılacak

Google’ın açıklaması şu şekilde devam ediyor: “Bu yeni fonksiyon sayesinde, aynı anda birden fazla e-postayı konu karışıklığı olmadan yönlendirebileceksiniz. E-postaları ek olarak gönderebilmek, size mesajların bir özet eşliğinde toplu şekilde iletilmesi fırsatını verecek. Alıcılar da gönderilen e-postaları doğrudan kendi e-posta sunucuları üzerinde açabilecek.”

Gmail’in yeni özelliği, kullanıcılara önümüzdeki dönemde kademeli olarak dağıtılacak.

İLGİLİ HABERLER