Teknoloji

Gmail iOS uygulamasında e-posta ekleri için Dosyalar desteği

Gmail iOS uygulamasında e-posta ekleri için Dosyalar desteği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gmail iOS uygulaması dosya eklerini göndermeyi biraz daha kolay hâle getiriyor. Önceleri kullanıcılar, fotoğraflarını film rulosundan, geri kalan her şeyi de Google Drive klasörlerinden alabilirlerken, şimdi daha fazla imkana sahipler.

Gelen son güncellemeyle birlikte, Gmail kullanıcıları iOS’teki Dosyalar uygulaması üzerinden de e-posta ekleri ekleyebiliyor. Bu demek oluyor ki, iCloud Drive’dan veya telefonunuza, tabletinize kaydettiğiniz dosyalardan veya Dropbox ve benzeri, Dosyalar’a bağladığınız servislerden de yararlanabileceksiniz.

iOS uygulamasında, kullanıcılar oldukça kolay bir şekilde, dosya eki simgesine tıklayıp daha sonra “Ekler” bölümüne gelecekler ve klasör ikonunu seçecekler.

Bu, büyük bir değişiklik sayılmayabilir, ancak Gmail uygulamasında e-posta ekleri her zaman biraz kısıtlı bir alan olmuştur. Bu nedenle birçok kullanıcı bu değişikliği sevecektir. Değişikliğin kademeli olarak sunulduğu belirtiliyor. Yani Gmail uygulamanızda hemen görmezseniz, şaşırmayın.

Güncelleme Gmail’ın iOS uygulamasında kapsamlı değişiklikler sunmasından yaklaşık bir yıl sonra geldi. Geçen yıl bu zamanlar Gmail kapsamlı bir tasarım değişikliğini iOS uygulamasına getirmiş, aynı zamanda hesap değiştiriciyi daha rahat erişilir hâle getirmişti. O zamandan bu yana Gmail’a özelleştirilebilir ekran hareketleri ve görsellerin otomatik olarak yüklenmesinin önlenmesi gibi bazı ek özellikler de getirilmişti.

İLGİLİ HABERLER