Teknoloji

Gmail iOS uygulaması iPhone X ile uyumlu hâle geldi

gmail eklentileri

gmail iosApple’ın 5.8 inç Super Retina ekranlı telefona sahip yeni amiral gemisi iPhone X’un çıkışının üzerinden neredeyse 1 ay geçti. Bu farklı ekran formatıyla uyumlu uygulamaların sayısı da yavaş da olsa artıyor. Listeye son olarak Gmail iOS uygulaması eklendi.

Google uygulamalarını yavaş yavaş da olsa iPhone X’un ekranına uyumlu hâle getiriyor. Şirket portföyünde bulunan Waze, Google Haritalar, Google Home, Google Asistan, Google Arama, Google Drive, Dokümanlar, Slaytlar, E-Tablolar, Google Fotoğraflar ve Google Çeviri gibi uygulamaları daha önce iPhone X desteğiyle güncellemişti.

Gmail uygulaması bu uzun listede en çok dikkat çeken eksiklerden biriydi. Gmail’in güncellenmesiyle birlikte Google’ın önündeki iPhone X güncellemesini alacak uygulamalar listesinden önemli bir madde çıkmış oldu. Google Authenticator, Inbox ve Play Müzik gibi uygulamalar ise hâlâ güncelleme bekliyor.

Gmail iOS uygulaması artık üçüncü taraf e-posta servislerini de destekliyor

Gmail iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, iPhone X ile uyumluluk dışında önemli bir yenilik daha getiriyor. Artık iPhone ve iPad sahipleri uygulama üzerinden Gmail dışındaki sunucularda bulunan e-posta hesaplarına da erişebilecek. Android uygulamasında uzun süredir sunulan bu desteğin iOS’e gelişinin işaretleri geçtiğimiz ekim ayında verilmişti.

İLGİLİ HABERLER