Teknoloji

Gmail’den iOS kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yenilik

gmail

Google, Gmail iOS uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme, küçük ancak işlevsel olarak değerlendirilebilecek yeni bir özelliği de beraberinde getiriyor. Güncellemeyle birlikte iOS’in yerleşik Dosyalar uygulamasında bulunan dosyalar, hızlı biçimde Gmail’den gönderilecek e-postalara eklenebiliyor.

Bu yeni özellik, önümüzdeki haftalarda tüm iOS cihaz sahiplerinin erişimine açılacak. Google’dan yapılan açıklamada özelliğin dağıtımının kademeli olarak gerçekleştirileceği belirtilirken, yaklaşık iki hafta içinde sürecin tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

Gmail’in iOS kullanıcılarına sunduğu bu yeni imkandan yararlanmak ise oldukça kolay. Kullanıcılar e-posta oluşturma veya yanıtlama ekranındaki ataş ikonuna dokunarak “Ekler” bölümüne gidiyor. Buradaki dosya ikonuna dokunulduğunda da Dosyalar uygulamasındaki içerikler kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Oldukça geciken bu özellik sayesinde Gmail iOS uygulamasının kullanıcılarının e-postalara dosya ekleme süreci çok daha hızlı ve sezgisel hâle gelecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER