Teknoloji

Gmail iOS uygulaması kullanıcıları şüpheli bağlantılar konusunda uyaracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gmail iosGoogle, phishing saldırılarıyla mücadele özelliğini birkaç ay önce Gmail’in Android uygulamasına getirmişti. Şirket şimdi de Gmail iOS uygulamasında ekstra güvenlik imkanı sağlıyor. Böylelikle hem iOS’te hem de Android üzerinde Gmail uygulamasını kullananlar güvence altına alınmış oluyor.

Bundan böyle uygulamayı kullananlar şüpheli bir bağlantıya tıkladıklarında bir uyarıyla karşılaşacak. Bu uyarı kullanıcılara tıkladıkları bağlantının kendilerini güvenilir olmayan bir siteye götürebileceği bilgisini verecek. Uyarıda kullanıcılara devam etme konusunda emin olup olmadıkları da sorulacak.

Devam eden kullanıcıların karşısına bir uyarı çıkacak. İkinci uyarıda kullanıcılara ziyaret etmek istedikleri sitenin sahtecilik yapıyor olabileceği bilgisi verilecek. Şirket böylelikle koruma kapasitesini iyice yükseltiyor, kullanıcılarının güvenliğini artırıyor.

Gmail iOS uygulaması sahte sitelere karşı çok katmanlı koruma sağlayacak

Google böylelikle Gmail kullanıcılarına phishing girişimlerine karşı çok katmanlı bir koruma sağlamış olacak. Böylelikle kullanıcıların saldırılara hazırlıksız yakalanmasının önüne geçilecek. Ancak bu korumanın sadece Gmail’de tıklanan bağlantılar için geçerli olduğunu ve Gmail dışında tıklanacak bağlantılar konusunda tetikte olmak gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER