Teknoloji

Gmail iOS uygulamasına para gönderme seçeneği geldi

gmail

gmailGoogle’ın Gmail iOS uygulaması şimdi kullanıcılara Google Pay üzerinden para gönderme ve talep etme imkanı sunuyor. Kullanıcılar bir e-posta adresi kullanarak başkalarına para gönderebiliyor. Ödemeler bir e-posta eki olarak gönderiliyor veya alınıyor. Bu özelliği kullanmak isteyenlerin uygulamanın en son versiyonunu indirmeleri gerekiyor. Tabii ki, Google Pay Türkiye’de desteklenmediği için, bu özellik ülkemizde henüz kullanılamıyor.

Yine de, ABD’de yaşayan ve bu özelliğe erişme şansı olan okuyucular, Gmail uygulamasını iPhone ya da iPad’lerinde açıp yeni bir e-posta iletisi yazmaya başladıktan sonra sağ üst köşede bulunan “ekle” ikonuna tıklamalılar. Daha sonra da “para gönder” seçeneğini seçmeliler ve ekrandaki yönergeleri izlemeliler. Para talep etmek istiyorsanız, o hâlde para iste seçeneğini seçmeli ve buna uygun yönergeleri izlemelisiniz.

Eğer bir kişi size ilk kez para gönderdiyse, mesajı açın ve “transfer” seçeneğine tıklatarak bankaya iletimi başlatın. Daha sonra da paranın iletilmesini istediğiniz banka kartını seçin. Eğer iOS cihazı kullanıyorsanız, Google Pay Send uygulaması üzerinden de para göndermek mümkün oluyor. Google, kullanıcıların tek seferde 9 bin 999 dolar, yedi gün içinde 10 bin dolara kadar para gönderebileceklerini söylüyor. Söz konusu özellik şu an için sadece ABD’de kullanılabiliyor. Google, gelecekte daha fazla ülkeye açmak istediğini söylüyor.

Öte yandan, Gmail iOS uygulamasına bugünkü güncellemeyle birlikte erteleme özelliği de ekleniyor. Bu özellik sayesinde şimdi uğraşmak istemediğiniz mesajları gelecekteki belirli bir zamana kadar erteleyebilirsiniz. Bu özellik geçtiğimiz ay Gmail’in yeni tasarımı ile birlikte sunulmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER