Teknoloji

GMail ile PDF eklerini indirmeden görüntüleyin

GMail, PDF eklerini indirmeye gerek kalmadan görüntülemenin kolay bir yolunu yarattı. Bu özellikle Adobe PDF okuyucusu açılırken bilgisayarı yavaşlayanlar için iyi bir haber, öte yandan Adobe’nin kendisi için kötü bir haber.

GMail kullanıcılarının PDF dökümanlarını görüntülemek için yapmaları gereken tek şey ek tanımı yanında yer alan “Görüntüle-View” bağlantısına tıklamak. Yeni bir Google Docs penceresi ya da sekmesi açılarak istediğiniz PDF dökümanı görüntülenecek. Bunun yanısıra, bu dökümanı HTML formatında da görüntülemek mümkün. Yeni açılan PDF görüntüleyici penceresinin en başında yer alan “HTML format” bağlantısına tıklayıp bunu gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan PDF dosyalarını “İndir – Download” bağlantısı üzerinden indirip, Adobe’nin programı üzerinden görüntülemek de halen mümkün.

GMail’in PDF okuyucusunda yakınlaştırma, uzaklaştırma, önceki/sonraki sayfa özellikleri bulunuyor. Eğer sayfa döndürme özelliği de eklenirse Adobe Reader’ın yerini alabilecek çevrimiçi bir PDF okuyucusuna sahip olabiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER