Teknoloji

Gmail ile e-posta eklerindeki Office dosyalarını doğrudan düzenleyin

google gmail html

Google, Microsoft Office dosyalarıyla çalışmayı daha da kolay hâle getiriyor. Şirket şimdi kullanıcılara, gelen e-posta iletilerine iliştirilmiş Office dosyalarını Gmail içinden düzenleme imkanı sunuyor. Böylelikle daha önce Google Dokümanlar ve Hesap Tabloları’na getirdiği türden bir desteği e-posta servisine de getirmiş oluyor.

Daha önce G Suite adını taşıyan ve Google Workspace olarak yeniden adlandırılan, içinde de Google Dokümanlar, Hesap Tabloları, Slaytlar, Meet ve Takvim gibi servisleri barındıran paket içinde Word, PowerPoint ve Excel dosyalarını da düzenleme imkanı bir süredir sunuluyordu. Ancak önceleri dokümanların Google Drive’a aktarılması ve daha sonra düzenlenmesi mümkün oluyordu. E-posta ilişikleri ise sadece görüntülenebiliyordu.

Yeni iş akışı sayesinde süreç daha düzenli olacaktır. Şimdi bir Office dosyasına tıklayarak onu doğrudan Google Dokümanlar editöründe açıp düzenleyebilirsiniz, tıpkı normal bir Google Dokümanlar dosyasını düzenler gibi… Ancak yeni düzenleme işlevinde Office dosyalarının Google Dokümanlar dosyalarına dönüştürülmesi gerekmiyor. Orijinal dosya formatı korunuyor.

Gmail kullanıcılara orijinal e-posta iletisini yanıtlama imkanı sunuyor. Üstelik güncellenmiş ve hâlâ Office dosya formatındaki dosyayı da, onu indirip güncelledikten sonra yeniden yükleme gereksinimi duymadan yanıta ekleyebilirsiniz.

Ayrıca Google, Office dosyalarının Google Dokümanlar’da daha düzenli şekilde çalışması amacıyla Google Workspace için yeni bir Makro Dönüştürücüsü eklentisi de çıkarıyor. Bu da kullanıcılara ve kuruluşlara makrolarını Excel’den Hesap Tablolarına daha kolay aktarma imkanı verecek.

gmail dokümanlar sayfa düzenleme

Benzer şekilde Google, Google Dokümanlar içinde daha iyi doküman oryantasyonu ve görüntü desteği için de çalışıyor. Böylelikle dokümanların hem yatay hem de düşey biçimde ayarlanmış sayfalar için ayarlanmasına, görüntülerin arkasındaki metin ve filigranların buna göre düzenlenmesine izin verecek. Ne var ki, yeni görüntü işlevleri gelecek yıl çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER