Teknoloji

Gmail kullanıcılarına doğrudan Google Fotoğraflar’a kayıt imkanı

Gmail kullanıcıları bundan böyle kendilerine gönderilen e-postadaki resimleri direkt olarak Google Fotoğraflar servisinde saklayabilecek. “Fotoğraflar’a Kaydet” ikonu “Drive’a Kaydet” ve “İndir” ikonlarının yanında yerini alıyor.

Doğrudan Google Fotoğraflar’a kayıt imkanı, Gmail kullanıcılarını ekstra bir işlem yapmaktan kurtarıyor. Ancak bu imkanın şu an için sadece JPEG formatındaki görseller için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Google’dan verilen bilgiye göre, “Fotoğraflar’a Kaydet” ikonu, kişisel hesaplar da dahil olmak üzere tüm Gmail kullanıcılarına dağıtılacak. Dağıtımın kademeli şekilde yapılacak olması nedeniyle bu özelliğin tüm kullanıcılara ulaşmasının 15 günü bulabileceği düşünülüyor.

gmail google fotoğraflarGoogle Fotoğraflar üzerine kayıt imkanına şimdiden erişebilen Gmail kullanıcılarının şanslı olduğu söylenebilir. Zira 1 Haziran’dan itibaren Google Fotoğraflar’a kaydedilecek tüm fotoğraf ve videolar, Gmail ve Workspace ile paylaşılan 15 GB’lık ortak alanadan yer alacak. Pixel cihazı sahibi olmayanlar için ekstra alan için para ödemesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER