Manşetler

Google Android için Gmail Go uygulamasını yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gmail go androidGoogle, orijinal uygulamaların daraltılmış versiyonları olarak nitelendirebileceğimiz “Go” serisi uygulamalara yeni bir tane daha ekledi. Gmail Go tanıtıldı. Go uygulamaları, düşük profilli teknik özelliklere ve giriş seviyesi işlemcilere sahip telefonlar ya da zayıf veya pahalı hücresel veri bağlantısının bulunduğu yerler için tasarlandı. Bu uygulamalar depolama alanında fazla yer tutmuyor, bu sırada temel işlevleri de yerine getiriyor.

Gmail Go da birden fazla e-posta hesabını kullanmaya izin veriyor. Ayrıca sosyal ağlardan gelen ya da tanıtım amaçlı e-postaları otomatik olarak filtreliyor, arkadaşlar ve aile bireylerinden gelen iletilere öncelik veriyor. Yeni ileti bildirimleri, 15 GB’lık ücretsiz depolama alanına erişim, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı okuma ve cevaplama gibi özellikleri de sunuyor. Ne var ki, önem derecesi düşük olan; görsellerin otomatik olarak yüklenmemesi gibi özellikler bulunuyor. Sonuç olarak uygulama daha az ROM ve RAM tüketiyor.

Gmail Go sadece telefonda daha az yer kaplamakla kalmıyor, aynı zamanda standart Gmail uygulamasından da daha az yer tutuyor. Go serisi uygulamalar Google’ın ürünlerini, genellikle düşük bellekli telefonların kullanıldığı ve hızlı internet bağlantısına erişimin olmadığı ülkelerde yayma adına uyguladığı taktiklerden bir tanesi olarak biliniyor.

Gmail Go, Google Play’de yayınlandı. Ne var ki, henüz Türkiye’deki kullanıcılar tarafından indirilemiyor gibi görünüyor. Bu uygulama YouTube, Files ve Chrome Go gibi uygulamaların arasına katılmış oldu.

İLGİLİ HABERLER