Teknoloji

Gmail kullanıcılarına Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini aktif hâle getirmelerini tavsiye ediyor

google gmail html

Google son birkaç gündür Gmail Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini öne çıkarıyor. Gmail’in mobil uygulamalarını ve internet sitesini ziyaret eden kullanıcılar, gelen kutularının üstünde Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini denemelerini öneren mesajlarla karşılaşıyor.

Söz konusu mesajda, Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğiyle kullanıcıların kimlik avına karşı daha fazla korumadan yararlanabileceği belirtiliyor ve “Tehlikeli e-postalara karşı ek korumadan yararlanmak için Gelişmiş Güvenli Tarama’yı etkinleştirin” ifadesi yer alıyor.

Gelişmiş Güvenli Tarama’nın getirdikleri Google tarafından şu şekilde özetleniyor:

  • Tehlikeli web siteleri, indirmeler ve uzantılar hakkında sizi uyarmak veya engellemek için gerçek zamanlı güvenlik taraması sağlayın.
  • Google’ın, siz ve web’deki herkes için kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımları algılama ve bunlara karşı koruma becerisini geliştirin.
  • Google uygulamalarındaki tehlikeli bağlantılara karşı size daha iyi koruma sağlar.
gmail gelişmiş güvenli tarama

Gmail Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğinin sunulduğu ilk Google ürünü değil

Gmail Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğinin kullanıcılarla buluştuğu ilk Google ürünü değil. İnternet devi daha önce 2020 yılında Chrome’a Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini getirmiş ve kullanıcılara web’de gerçek zamanlı koruma araçları sunulmuştu. Şirket Gelişmiş Güvenli Tarama’yı kimlik avı sitelerinin sayılarının artması ve sofistike hâle gelmesi nedeniyle geliştirdiğini belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER