Teknoloji

Gmail’de artık e-postalara emoji ile reaksiyon verilebilecek

gmail emoji

Gelen kutunuzu bakış açınıza göre bir lunaparka veya bir korku tüneline dönüştürebilecek özellik sonunda kullanıma sunuldu. Gmail emoji ile e-postalara reaksiyon verme özelliğini kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Emoji ile reaksiyon özelliğiyle ilgili söylentiler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Google bir açıklamayla özelliğin gelişini doğrularken, dağıtımın kademeli olarak gerçekleşeceğini açıkladı. İlk olarak Android’de sunulacak bu özellik önümüzdeki aylarda iOS ve web’e de gelecek.

Emoji ile reaksiyon özelliğine erişebilen kullanıcılar e-postaların altında bir 🙂 görecek. Bu ikona tıklatıldığında kullanıcılar karşılarına çıkan menüden başka bir emojiyi seçebilecek. Parti (🎉) emojisinin de aralarında bulunduğu bazı emojiler tam ekran animasyonlar oluşturabilecek.

Görünüşe göre bu özellik, çoğumuzun sosyal medya gönderilerine tepki vermek için emojiyi kullanma biçimine benziyor. Kimin hangi reaksiyonu eklediğini görmek için mevcut bir reaksiyona dokunup basılı tutabileceğiniz gibi, başka birisinin eklediği bir reaksiyon da yeniden kullanılabilecek.

gmail

Bu emoji reaksiyonlarının en iyi deneyimi Gmail üzerinde sunacağını tahmin etmek pek zor değil. Eğer üçüncü taraf bir e-posta uygulaması kullanıyorsanız, herkesin reaksiyonu ayrı bir e-posta olarak gelecek. Bunun da pek çok kullanıcı için sinir bozucu olacağını tahmin etmek pek zor değil.

Gmail emoji ile reaksiyon özelliğini kısıtlamalarla sunuyor

Gmail emoji ile reaksiyon özelliği için başka kısıtlamalar da söz konusu. Eğitim ve iş hesaplarında emoji reaksiyonları kullanılamayacak. Buna ek olarak; mesajın 20’den fazla kişiye ya da bir grup e-posta listesine gönderilmesi ve bcc’ye eklenme gibi durumlarda da özellikten yararlanılamayacak. En önemlisi, bir e-postaya 20’den fazla emoji reaksiyonu gönderenler o e-postayı yanıtlayamayacak.

İLGİLİ HABERLER