Manşetler

Gmail eklerini otomatik olarak Google Drive’a kaydedin

Gmail posta kutusuna düşen iletilerin eklerini Google Drive üzerinde saklamak zor değil, ancak Amit Agarwal adlı bir yazılımcı tarafından geliştirilen kod bu işlevi ekleri otomatik olarak özel bir Drive sürücüsüne ekleyerek daha kolay hâle getiriliyor. Özel olarak hazırlanmış bir hesaplama tablo dosyası yardımıyla gerçekleştirilen bu işlem sayesinde Drive altında özel bir Gmail klasörü oluşturuluyor. Gmail posta kutusuna gelmiş olan, içinde ek barındıran ve tabii ki kullanıcıların tercihi dahilinde Google Drive etiketi atanacak e-postalar periyodik şekilde taranacak ve bunların ekleri Drive altındaki Gmail klasörüne eklenecek.

Aşağıdaki ilgili bağlantıda bulunan özel hesaplama tablosu dosyasını Google Drive (daha önce Dokümanlar) üzerinde açın. Açtığınız dosyanın menü bölümünde özel bir Gmail bileşeni göreceksiniz. Buna tıkladığınızda karşınıza Initialize ve Run seçeneklerinin bulunduğu yeni bir menü gelecek. İlk olarak Initialize seçeneğine tıklayın, açılacak sayfada söz konusu uygulamanın düzgün çalışması için gerekli olan izinleri vermeniz istenecek. Bunu yaptıktan sonra tekrar Gmail menüsünü açın ve Run seçeneğine tıklayın. Daha sonra bu tablo dosyasının açık olduğu sayfayı kapatabilirsiniz.

Google Drive hesabıyla bağlantılı olan Gmail e-posta kutusuna gittiğinizde, etiketler menüsü altına Google Drive şeklinde yeni bir değerin eklendiğini göreceksiniz. Eklerinin Google Drive üzerine otomatik olarak kaydedilmesini istediğiniz iletileri Google Drive etiketiyle etiketlemeniz yeterli. Bunların eklerini bir süre sonra Google Drive’daki Gmail klasörü altında göreceksiniz.

İlgili – Labnol.org

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER