Teknoloji

Gmail eklentileri geliyor, öncelik kurumsal uygulamalara veriliyor

gmail eklentileri

gmail eklentileriGoogle şimdi üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine eklentiler aracılığıyla Gmail’e doğrudan entegre olma imkanı sunuyor. Gmail eklentileri, bir Chrome eklentisi yerine doğrudan Gmail içinde çalışacak. Bu da, eklentilere Gmail’in web, Android ve iOS sürümleri üzerinden erişilebileceği anlamına geliyor.

Google bu özelliği ilk etapta kurumsal odaklı bir servis olarak sunuyor. Intuit, Salesforce ve Prosperworks gibi iş ortaklarıyla çoktan çalışmaya başlamış olan şirket, kullanıcıların doğrudan Gmail içinden bir fatura oluşturmasını ve bunu bir cevap olarak göndermesini mümkün kılacak. Google eklentilerin bağlamsal olacağına dikkat çekiyor, yani cevaplanacak e-posta iletisinin içeriğine göre farklı eklenti işlevleri görüntülenebilir olacak.

Gmail kullanıcıları eklentileri bu yıl içinde G Suite Marketplace içinden indirmeye başlayabilecekler. Kurumsal nitelikli eklentiler ilk etapta ön planda olsa da, son kullanıcıları ilgilendiren eklentilerin de Google’ın mağazasına kabul edilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER