Teknoloji

Gmail, Dokümanlar ve E-Tablolar’a iPad Pro için güncelleme geldi

ios 13 yenilikler

Google Gmail, Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamalarını güncelledi. Güncellemeyle birlikte en yeni iPad Pro modellerinde kenarlarda yer alan siyah çubuklar ortadan kalkmış oldu.

Apple geçtiğimiz kasım ayında yeni tabletlerini çıkardığında, insanlar 11 inç ve 12.9 inç tabletlerin ekranlarının görüntü oranlarının farklı olduğunu, bunun da birçok uygulamada siyah renkli kenar çubuklarına neden olduğunu gördüler. Netflix, YouTube gibi uygulamalar hızlı davranıp sorunu çözdüler. MacRumors‘ın haberine göre, Google’ın kendi uygulamalarıyla onlara katılması üç ay gibi uzun bir zaman aldı.

YouTube’un uygulamasına da bir düzeltme getirildi. Böylelikle 2018 model iPad Pro’larda iOS’teki ana ekran çubuğunun navigasyon ikonlarının önünü kapatmasına yol açan bir hata giderildi.

Sözünü ettiğimiz güncellemeler küçük çaplı sayılır. Ancak iPad Pro’nun daha büyük boyutlu ekranından daha iyi şekilde yararlanmayı sağlayacak güncellemeler olduğu için dikkate değer. Artık Google servislerinden yararlanan yeni model iPad Pro kullanıcıları dokümanlarını veya hesap tablolarını ekrandan tam anlamıyla kullanarak hazırlayabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER