Teknoloji

Gmail dinamik e-postaları tüm kullanıcılarına açıyor

gmail
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gmail kullanıcıları yakında gelen kutularından çıkmadan çok daha fazla şey yapabilecek. Google AMP destekli dinamik e-posta özelliğini 2 Temmuz itibarıyla tüm Gmail kullanıcılarına açacağını duyurdu. Söz konusu özellik ilk olarak G Suite’in ücretli kullanıcılarına beta etiketiyle sunulmuştu.

AMP veya tam adıyla Hızlandırılmış Mobil Sayfalar, akıllı telefon sahiplerine yabancı bir kavram değil. Akıllı telefonu üzerinden bir bağlantı açan herkes, AMP sayfalarıyla karşılaşıyor. Google tarafından geliştirilen bir protokol olan AMP sayesinde web sayfalarını çok daha hızlı şekilde yüklemek mümkün hâle geliyor.

AMP sayesinde Gmail’de web tabanlı görevler gelen kutusunda gerçekleştirilebiliyor. Söz konusu görevler arasında form doldurmak, etkinlik davetlerine yanıt vermek, Google Dokümanlar’da yapılan bir düzenlemeye karşılık vermek, resimleri karuselde görüntülemek gibi işler bulunuyor. Bu imkan ilk etapta sadece web üzerinde sunulacak. Mobil cihaz desteği konusunda ise şu an için tarih verilmiş değil.

gmail dinamik e-postaGoogle bazı iş ortaklarına dinamik e-postalar gönderebilmeleri için daha önce izin vermişti. Söz konusu iş ortakları arasında Booking.com, Despegar, Doodle, Ecwid, Freshworks, Nexxt, OYO Rooms, Pinterest ve redBus gibi şirketler bulunuyordu. Bu listenin yakında büyümesi beklense de, etrafın bir anda dinamik e-postalarla dolmayacağını belirtmek gerekiyor. Google iş ortaklarına AMP desteği vermeden önce hem gizlilik hem de güvenlik konusunda bir araştırma gerçekleştirdiğinin de altını çiziyor.

Gmail dinamik e-posta desteğiyle bir sürü sekme kullanmaktan hoşlanmayan üretkenlik odaklı kullanıcılarının önünde yeni bir saha açıyor. Bu özelliğin otel rezervasyonlarını değiştirmek veya belge düzenlemek gibi işlemleri hızlandırması da muhtemel görünüyor. Dinamik e-posta özelliği devreye girdiğinde kullanıcıların aktivasyon için ekstra bir işlem yapması gerekmeyecek.

İLGİLİ HABERLER