Teknoloji

Gmail çevrimdışı modu kullanıcılarla buluşmaya başladı

gmail

gmail cevrimdisi moduGmail çevrimdışı modu, geçtiğimiz hafta Gmail’in yeni tasarımının bir parçası olarak I/O 2018’de duyurulmuştu. Şirket vakit kaybetmeden bu yeni özelliği kullanıcılarına dağıtmaya başladı.

Okul veya iş hesabı üzerinden Gmail’i kullananların bu özellikten yararlanmaları için sistem yöneticisinin özelliği aktif hâle getirmesi gerekiyor. Ancak standart bir Gmail hesabına sahip olanlar yakında bu özelliği kullanabilecek. Bunun için kullanıcıların basit bir işlemi gerçekleştirmesi gerekecek. Gmail’in ayarlar menüsündeki Çevrimdışı sekmesinde yer alan “Çevrimdışı e-postayı aktifleştir” kutusuna tıklandığında özellik kullanılabilir hâle gelecek.

Ancak bu özelliği kullanmak için önemli başka gereksinimlerin de bulunduğunu belirtmekte fayda var. Öncelikli olarak bu özellik sadece Gmail’in yeni arayüzüne geçiş yapanlara sunuluyor. Buna ek olarak, internet tarayıcısının da Chrome 61 veya daha sonra yayınlanan bir sürüm olması gerekiyor.

Chrome çevrimdışı modu cihaz internete bağlanır bağlanmaz eş zamanlama işlemine başlıyor. Bu mod sayesinde kullanıcılar çevrimdışıyken yeni bir e-posta yazabiliyor, e-postaları arşive gönderebiliyor veya silebiliyor. Çevrimdışı veriler arzu edildiği takdirde bilgisayara da indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER