Teknoloji

Gmail Android ve iOS uygulamalarında sohbet görünümünü kapatabilirsiniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gmail’in e-posta deneyiminde köklü bir değişim yarattığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ücretsiz olarak sunduğu hizmetlerle ücretli e-posta platformlarını bile oyun dışında bırakan Gmail, sade ve minimalist arayüzüyle de Yahoo’nun e-posta servisini zor durumda bırakmıştı. Ancak 2010’da sunulan “sohbet görünümü” servisin bugüne kadarki en tartışılan tercihlerinden biri olmuştu. Masaüstünde kapatılabilen sohbet görünümü, mobil cihazlarda kapatılamıyordu. Ancak artık Gmail Android ve iOS uygulamalarında da söz konusu görünüm devredışı bırakılabilecek.

Gmail sohbet görünümü ile yıllanmış e-posta görünümünü, yeni kuşağın daha aşina olduğu kısa mesaj formuna yakın bir hâle getirmişti. Bir konu başlındaki e-postalar kronolojik biçimde ayrı satırlarda sıralanmaya başlamış ve eski zamanlardaki ağaca benzeyen görünümden vazgeçilmişti. Pek çok kullanıcı bu yeni görünüme alışsa da, mobil uygulamalarda kullanıcılara alternatif bir seçenek sunulmaması bazılarını ciddi anlamda zorlamıştı.

gmail androidGoogle uzun bir aranın ardından mobil uygulamalarında sohbet görünümünü kapatma seçeneğini sunarak, hâlâ zorluk yaşayan kullanıcılarının önüne başka bir yol daha koymuş oluyor. Sohbet görünümünü kapatmak için mobil uygulamaların genel ayarlar bölümüne gitmek yeterli oluyor. Ancak bu görünüm değişikliği şu an için sadece Gmail’e eklenen IMAP veya POP3 hesaplarına uygulanabiliyor.

Gmail Android ve iPhone uygulamalarında sohbet görünümünü kapatmak, e-postaların biraz daha düzensiz görünmesine yol açabilir. Ancak e-posta zincirleri üzerinde daha fazla kontrol isteyenler için de Google’ın sunabileceği mevcut en iyi seçenek sohbet görünümünü kapatmak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER