Teknoloji

Gmail Android uygulaması yakında zamanlama özelliğine kavuşacak

gmail eklentileri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gmail androidGmail v8.7.15 APK kodunda yapılan bir inceleme, Gmail Android uygulamasının yakında zamanlama özelliğine kavuşacağını gözler önüne seriyor. Hâli hazırda Gmail kullanıcıların elinde e-postaları belli bir saatte göndermek için çeşitli imkanlar olsa da, bunun yerel bir özelliğe dönüştürülmesinin kullanıcılara çok daha fazla kolaylık sağlayacağını görmek çok zor değil.

Bir e-postayı iletim zamanını ayarlayarak göndermek, özellikle gönderen için önemli faydalar sağlıyor. Örneğin, tatilde olan bir kişiye gönderilen bir e-postanın iletim zamanını ayarlamak, e-postanın yığın içinde gözden kaçıp kaybolmasını engelleyebilecek bir faktör olarak tanımlanabilir.

Android Police sitesi tarafından ortaya çıkarılan kodda, Türkçede “zamanlama ile gönder” anlamına gelen “schedule send” terimine birden çok kez rastlanıyor. Bu özelliğe yeni e-posta oluşturma ekranındaki açılan menü üzerinden erişilebilecek gibi görünüyor. Bu seçeneğe tıklandığında ortaya çıkacak ekran üzerinden e-postanın iletileceği tarih ve saatin seçilebileceği belirtildi.

Gmail Android uygulamasının söz konusu özelliği ne zaman kullanıma sunacağı konusunda henüz ortada somut bir tarih bulunmuyor. Bu destek için Google’ı beklemeyi istemeyenlerin önünde ise çeşitli üçüncü taraf seçenekler duruyor. Bu seçenekler hem iOS hem de Android’de mevcut durumda.

İLGİLİ HABERLER