Teknoloji

Gmail Android uygulaması Material Design tasarımıyla güncellendi

gmail-android-guncelleme-041114

Gmail e-posta için standart uygulama olarak kalmayı sürdürüyor, ancak yenilenen uygulamayla birlikte Google’ın şimdiye kadar sunduğu deneyimin ötesine taşınıyor. Gmail’in en son versiyonuyla birlikte diğer e-posta servislerinden adresleri de uygulamaya eklemek, onlara gelen iletileri buradan kontrol etmek veya Gmail uygulaması içinde e-posta iletileri göndermek mümkün oluyor. Böylelikle Gmail bir e-posta servisinden daha fazlası hâline geliyor.

Yeni görünümle birlikte Gmail’in de Material Design tasarım diline uyum sağladığını görüyoruz. Böylelikle Gmail da Google’ın diğer uygulamalarıyla ve Android 5.0 Lollipop’un kullanıcı arayüzüyle aynı çizgiye gelmiş oluyor. Ayrıca Gmail estetik açıdan Inbox’a biraz daha benzemiş hâle geliyor. Aslında bazı açılardan Gmail’in Takvim uygulaması gibi çalıştığını, böylelikle diğer e-posta ürünü olan Inbox’tan ayrıştığını da söyleyebiliriz.

Gmail uygulaması içine kırmızı renkli “cevapla/yaz” butonu eklendi. Bu yeni buton sayesinde yeni bir e-posta iletisi yazmaya başlamak veya gelen mevcut iletiye cevap vermek mümkün oluyor.

Ayrıca Gmail’in beğenilen özellikleri arasında yer alan etiketler de uygulamada önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Diğer e-posta hesaplarının kullanımı için de POP veya IMAP kurulum bilgilerinin bilinmesi gerekiyor.

Google’ın söylediğine göre güncelleme Android 4.0 veya üstü sürümle yüklü olan cihazlara önümüzdeki birkaç gün içinde gelecek.

İLGİLİ HABERLER