Teknoloji

Gmail Android uygulaması da “kararıyor”

gmail ios

2019 mobil işletim sistemi pazarının “en karanlık yılı” olacak gibi görünüyor. Hem Android hem de iOS platform ölçeğinde koyu renk modu desteği sunmaya başlıyor. Google ve Apple bir taraftan da mobil uygulamalarına koyu renk modunu eklemek için çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda koyu renk moduna kavuşan en yeni uygulama Gmail Android uygulaması olacak.

Gmail’in Android uygulamasına koyu renk modunun eklenmesi için yapılan çalışmalar henüz başlangıç safhasında gibi görünüyor. Buna rağmen, bazı Android cihaz sahipleri şimdiden bu yeni görünümü denemeye başlamış durumda.

Koyu renk modu, Gmail’in Ayarlar bölümü üzerinden aktif hâle getirilebiliyor. Şu an için ana pencereden veya kenardaki araç çubuğundan koyu renk moduna geçiş yapmak mümkün olmuyor. Buna ek olarak, koyu renk modu hâlihazırda biraz keyfi çalışıyor gibi görünüyor. Koyu renk modu kullanıcılardan herhangi bir müdahale olmadan devredışı kalabiliyor.

gmail androidGmail Android uygulamasının koyu renk modunun stabil bir işleyişe kavuşması için ağustos ayına kadar beklemek gerekebilir. Android Q ağustos ayında dağıtıma çıktığında sistem ölçeğinde koyu renk modu da kullanıcılarla buluşmaya başlayacak. Gmail uygulamasının da bu tarih itibarıyla koyu renk modu için tam destek sunması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER