Teknoloji

Gmail Android uygulaması 10 milyar indirme sayısını geçti

gmail android

Gmail Android uygulaması Google Play Store’da 10 milyar indirme sayısını geçerek önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Android’in çıkışından bu yana kullanımda olan uygulama, dünya genelinde milyarlarca kişi için “olmazsa olmaz” niteliğini taşıyor.

Dolayısıyla uygulamanın indirme sayısının 10 milyarı geçmesine pek şaşırmamak gerekiyor. Ancak Gmail’in neredeyse her Android telefonda ön yüklü şekilde sunulması nedeniyle uygulamanın 10 milyar barajını aşmasının bu kadar zaman alması biraz şaşırtıcı görünüyor.

Google Play Store’da 10 milyar indirme sayısını geçen Gmail, özel bir uygulama grubunda yerini almış oldu. Gmail yola bir e-posta servisi olarak çıksa da, yıllar içinde Chat ve Meet entegrasyonlarıyla ve Workspace platformuyla daha kapsamlı bir yapıya dönüştü. Bu dönüşüm sırasında Hangouts ve Inbox gibi kısa süreli platformlar da tarihin tozlu sayfalarına karıştı.

Android’in varsayılan e-posta uygulaması niteliğindeki Gmail Android uygulamasının 10 milyar indirme sayısına ulaşması zaten beklenen bir gelişmeydi. Sürenin bu kadar uzaması sürpriz olarak değerlendirilse de, Gmail Go gibi alternatiflerin varlığı ve Gmail’in web uygulamasının kullanışlılığı gibi faktörlerin varlığını unutmamak gerekiyor.

Önümüzdeki dönemde Google’ın Android telefonlarında ön yüklü şekilde sunduğu başka uygulamaların da 10 milyar indirme sayısına ulaşması sürpriz olmayacaktır. Bu grupta başı Chrome ve Google Fotoğraflar’ın çekmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER