Teknoloji

Gmail Android uygulamasında sürükleme hareketleri kişiselleştirilebiliyor

gmail androidGoogle son birkaç haftadır Gmail’de uzun süredir beklenen bazı değişiklikleri gerçekleştiriyor. Bu değişikliklerin sonuncusu, Gmail Android uygulamasının kullanıcılarını ilgilendiriyor. Android Police’te yer alan habere göre, uygulamayı kullananlar bundan böyle e-postalar üzerindeki sürükleme hareketlerini kişiselleştirebilecek.

Daha öncesinde gelen kutusunda bir e-postanın üzerinde sürükleme hareketi yapıldığında o e-posta arşive gönderiliyordu. Söz konusu aksiyon kullanışlı olsa da, sürükleme hareketlerinin kullanıcılara sunduğu potansiyeli tam anlamıyla karşılamakta yetersiz kalıyordu.

Gmail’deki sürükleme hareketlerinin kişiselleştirilebilirlik seviyesi çok fazla yüksek olmasa da, kullanıcılara gerekli faydayı sağlamak adına yeterli sayıda seçenek bulunuyor. Kullanıcılar sola ya da sağa doğu sürükleme hareketlerini e-postaları arşive gönderme, silme, okunmuş ya da okunmamış olarak işaretleme veya erteleme gibi aksiyonlara atayabiliyor. Bunun için uygulamanın ayarlar bölümündeki “genel ayarlar” sekmesine gitmek gerekiyor.

Gmail Android uygulaması için dağıtıma çıkan ve kısa süre içinde tüm kullanıcılara ulaşması beklenen kişiselleştirilebilir sürükleme hareketleri, henüz Gmail’in iOS uygulamasında kullanıma sunulmuş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER