Teknoloji

Gmail’ın Akıllı Yazma özelliği e-postaları sizin için yazacak

gmail akıllı yazma

gmail akıllı yazmaGoogle, geleneksel geliştirici konferansında Gmail için Smart Compose, yani Akıllı Yazma adını taşıyan yeni bir özelliğin duyurusunu gerçekleştirdi.

Akıllı Yanıt özelliğinin bir uzantısı olan Akıllı Yazma özelliği, siz yazı yazarken e-posta iletisinin gövdesi içinde kullanılabilecek tam cümle önerilerinde bulunuyor. Bu özellik arka planda çalışacak ve sevdiğiniz bir kalıp gördüğünüzde, sadece ona tıklatarak seçmeniz yeterli olacak. Metin otomatik olarak e-posta gövdesine yerleşecek. Bu özellik e-posta iletilerini yazarken zamandan tasarruf etmeyi sağlamakla kalmayacak. Google’ın söylediğine göre, gramer veya yazım hatalarını da azaltacak.

Akıllı Yazma özelliği bağlamı tanıyor. Örneğin, cuma günü bir mesaj yazdığınızda, “İyi hafta sonları!” şeklinde bir cümle kalıbı otomatik olarak gösterilecek.

Google, Akıllı Yazma özelliğinin önümüzdeki birkaç hafta içinde görülmeye başlanacağını kaydetti. Önümüzdeki birkaç ay içinde de G Suite müşterileri bunu kullanmaya başlayacak. Bu özelliği kullanmak isteyenlerin yeni Gmail tasarımını etkinleştirmiş olmaları gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER