Ulaşım

GM sürücüsüz otomobil üretimine 100 milyon dolar yatırım yapacak

gm sürücüsüz otomobilGeneral Motors (GM), yaptığı açıklamayla elektrikli otomobili Chevrolet Bolt’un sürücüsüz versiyonunun üretimi için 100 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. GM sürücüsüz otomobil üretimi için ise Michigan’da bulunan iki tesisini seçti. “Cruise AV” olarak adlandırılan otomobil, şirketin direksiyonu veya gaz pedalları olmayan ilk aracı olma özelliğini taşıyor.

Otomobillerin ana kasalarının üretimi, GM’in Orion Township isimli fabrikasında gerçekleştirilecek. Çatı modülü ve aracın etrafını görmesini sağlayacak olan sensörler ise Brownstown’daki fabrikada üretilecek. Şirket fabrikaların geliştirilmesi için 100 milyon doları aşkın bir para harcayacak. Çatı modülünün üretimine şimdiden başlayan GM, Cruise AV üretimine ise 2019’da başlayacak.

GM Başkanı Dan Ammann, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Sürücüsüz otomobillerimizi 2019’da yollara çıkarmaya yönelik hedeflerimizde önemli bir yol aldık. Orion ve Brownstown’daki ekiplerimiz, yüksek kaliteli sürücüsüz test araçları geliştirme ve batarya üretimi konusunda kendilerini kanıtlamış durumda. Bu fabrikalarımızda Cruise AV’yi üretmeye hazırız.”

Şirketin sürücüsüz taksi filosunu ABD’nin büyük şirketlerinde 2019 itibarıyla yola çıkarmayı planladığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Hâli hazırda San Francisco’da test edilen otomobiller, yoğun trafikten kaynaklı küçük kazalar yapabiliyor. GM’den yapılan açıklamada, otonom sürüş yazılımının ince ayarlarının hâlâ sürdüğü ifade edildi.

GM sürücüsüz otomobil üretimi için Michigan’ı tercih edeceğini daha önce açıklamıştı. Şirket, geçtiğimiz haziran ayında Orion tesisinde prototip Chevrolet Bolt’ların ilk partisinin üretimini tamamlandığını duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER