Teknoloji

General Motors otomobillerine ChatGPT deneyimini getirecek

General Motors otomobillerine #ChatGPT deneyimini getirecek #GM
gm chatgpt

General Motors veya daha yaygın kullanılan kısaltmasıyla GM ChatGPT ile aynı makine öğrenmesi modelleriyle çalışan bir otomobil içi asistan geliştiriyor. İlk olarak Semafor sitesi tarafından gündeme getirilen bu hazırlık, GM Başkan Yardımcısı Scott Miller tarafından Reuters’a yapılan açıklamayla doğrulandı.

GM yeni dijital asistanının sürücülere daha önce kullanım kılavuzuna baktıkları konularda yardımcı olmasını amaçlıyor. Örneğin, dijital asistan kullanıcılara patlayan lastiklerini nasıl değiştirebileceklerini gösterecek. Asistanın programlama ve başka cihazlarla entegrasyon gibi özelliklere de sahip olması bekleniyor.

GM Başkan Yardımcısı Scott Miller’ın Reuters’a yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu değişim, sesli komutların evrimi gibi tek bir yetenekle ilgili değil. Müşterilerin gelecekteki araçlarının yeni teknolojiler söz konusu olduğunda genel olarak çok daha yetenekli ve yeni olmasını bekleyebilecekleri anlamına geliyor.”

GM ChatGPT’nin temeline otomobil katmanı ekleyecek

GM ChatGPT tabanlı dijital asistanında Bing’in sohbet botunundan daha farklı bir deneyim sunmayı planlıyor. Şirketin ChatGPT’nin temelini oluşturan geniş dil modellerine “otomobillere özel katman” ekleyeceği belirtiliyor.

Bu son hamle, GM ve Microsoft arasındaki geniş ölçekli iş birliğinin halkası olarak değerlendirilebilir. İki şirket 2019’da otonom otomobilleri için bir iş birliği anlaşması imzalamıştı. Microsoft OpenAI’ın tek bulut sağlayıcısı olduğu için GM’in dijital asistanı da tamamen Azure bulut platformu üstünde çalışacak. GM’in şimdilik yeni asistanı için isim ve çıkış tarihi açıklamadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER