Manşetler

GM 9 Pro tanıtıldı: Snapdragon 660 işlemci, çift arka kamera

General Mobile, hakkındaki ipuçlarını bir süre önce paylaşmaya başladığı GM 9 Pro adını taşıyan yeni amiral gemisi telefonunu tanıttı. Şirket, yaptığı paylaşımlarda kullandığı #çekenvarçekemeyenvar etiketiyle yeni telefonunun odak noktasında kameranın olacağının işaretini vermişti. Çift arka kamera taşıyan GM 9 Pro, bu beklentiyi destekleyen bir cihaz niteliği taşıyor.

Uzun süredir piyasaya sürülen pek çok General Mobile telefonu gibi, GM 9 Pro da Android One programının üyeleri arasında bulunuyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı da eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanının üzerine 256 GB daha eklenebiliyor.

Telefon ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3800 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor. GM 9 Pro’nun 18:9 görüntü oranına sahip 6.01 inçlik AMOLED ekranı, FHD+ çözünürlük sunuyor. Ekran Dolby Vision HDR teknolojisini de destekliyor.

Telefonun güçlü noktası olan arka kamera modülü ise 12 ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşuyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ana lenste IMX363 sensörün kullanılmış olması dikkat çekiyor. Hem arka hem de ön kamerada portre modu desteği sunan GM 9 Pro ile 4K video kaydı yapmak da mümkün oluyor. Cihazın önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

gm 9 proGM 9 Pro’nun kamera konusundaki iddiası, DxOMark‘tan aldığı puanlarla daha iyi anlaşılıyor. General Mobile’dan verilen bilgiye göre, akıllı telefon DxOMark’tan fotoğraf çekiminde 91, video çekiminde ise 90 puan aldı.

Dolby Atmos ses desteğine sahip GM 9 Pro, kutusundan Android Oreo 8.1 işletim sistemiyle çıkacak. Akıllı telefon 2018 sona ermeden, yılın son çeyreği içinde en yeni Android sürümü olan Android 9 Pie sürümü ile güncellenecek. Parmak izi tarayıcısı ve FM radyo da telefondaki özellikler arasında bulunuyor.

General Mobile GM 9 Pro roze altın, gümüş ve uzay grisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. Akıllı telefonun fiyat etiketinde 2899 TL yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER