Manşetler

General Mobile GM 6 Android One ile Google’la olan işbirliğini sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gm 6 android oneGeneral Mobile, Google ile olan yakın işbirliğinin en yeni meyvesi olan GM 6 Android One akıllı telefonunu 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) düzenlediği etkinlikte tanıttı. General Mobile ve Google arasında Android One programı ekseninde şekillenen işbirliği 2015’te General Mobile 4G ile başlamıştı. Bu telefonu 2016’da piyasaya çıkan GM 5 ve GM 5 Plus modelleri izlemişti.

GM 6 Android One, General Mobile’ın Android One programı içinde geliştirdiği dördüncü telefon oldu. Yeni akıllı telefonuyla çıtayı biraz daha yukarıya taşımayı hedefleyen General Mobile, bu doğrultuda donanımsal anlamda bazı değişikliklere gitti. Yine de, GM 6’nın da en güçlü silahı güncel Android deneyimini kullanıcılara hızlı ve zahmetsiz biçimde ulaştırması olacak gibi görünüyor.

General Mobile’ın yeni akıllı telefonunda 64-bit, dört çekirdekli 1.5 GHz MediaTek MT6737T işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. microSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 128 GB daha eklenebiliyor. GM 6, ihtiyacı olan enerjiyi ise 3000 mAh kapasiteli pilden alıyor.

144 x 71.3 x 8.6 mm. boyutlarındaki GM 6’da 1280 x 720 piksel çözünürlüklü 5 inç IPS ekran bulunuyor. Bu ekranı 2.5D Gorilla Glass koruyor. 0.2 saniye gibi kısa bir okuma süresine sahip parmak izi tarayıcısının varlığı da GM 6’nın dikkat çeken özellikleri arasında bulunuyor.

General Mobile GM 6, 13 megapiksel çözünürlüklü arka ve 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya sahip. Dual Tone flaşın eşlik ettiği arka kamerada otomatik odaklama özelliği bulunuyor. 8 megapiksel ön kameranın da yanında flaş bulunuyor. Dahili FM radyo alıcısı da GM 6’nın potansiyel kullanıcılarına sundukları arasında yer alıyor.

Akıllı telefon kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak. GM 6’nın Android güncellemelerini ilk alan telefonlar arasında bulunacağı da rahatlıkla söylenebilir.

GM 6 Android One üç farklı renk seçeneğiyle raflarda olacak

GM 6 Android One roze altın, altın rengi ve uzay grisi renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Mayıs ayı içinde satışa sunulması planlanan akıllı telefonun fiyatı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak General Mobile cephesinden gelen işaretler, şirketin mevcut Android One telefonları için uyguladığı fiyat politikasını devam ettireceği izlenimini veriyor.

İLGİLİ HABERLER