Manşetler

General Mobile’ın yeni telefonu GM 5 Plus teknik özellikleri sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
gm 5 plus
General Mobile 4G

General Mobile bu hafta başında gönderdiği davetle gelecek hafta Barselona’da, Google ve Qualcomm işbirliğiyle geliştirdiği yeni Android One telefonu GM 5 Plus’ı tanıtacağını müjdelemişti. Shiftdelete, bu yeni Android telefonun sahip olduğu teknik özellikleri sızdırdı.

Sitenin belirttiğine göre, General Mobile 4G’nin takipçisi olacak bu yeni Android One cihazında 5.5 inç Full HD IPS ekran bulunacak. Böylelikle GM 5 Plus 401 ppi piksel yoğunluklu ekranla sahiplerine yüksek bir görsel deneyim yaşatacak.

Qualcomm ile işbirliği söz konusu olduğundan, doğal olarak işlemci de Snapdragon ailesinden seçiliyor. General Mobile bu noktada seçimini sekiz çekirdekli Snapdragon 617’den yana kullanıyor.
Bu arada telefonun LTE modemi de dikkat çekici. 4.5G ile aynı zamanlarda piyasaya girmesini beklediğimiz bu telefonda Kategori 7 LTE tipi modem bulunacak. Böylelikle sadece veri indirme değil, veri yükleme hızlarında da daha yükseklere çıkılabilecek. Kategori 6’da 50 Mbps’ye varan yükleme hızları desteklenirken, bu Kategori 7’de 150 Mbps’lik teorik seviyelere ulaşabiliyor.
Geçen yıl çıkan General Mobile 4G, uygun fiyatıyla epey ilgi gören bir Android telefonu olmuştu. Daha yüksek profilli teknik özelliklerle GM 5 Plus çıtayı biraz daha yükseğe çıkaracak gibi görünüyor.

GM 5 Plus, 22 Şubat Pazartesi günü Barselona’da, Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak. Biz de orada olacağız ve bu telefonla ilgili gelişmeleri en hızlı şekilde aktaracağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MWC 2016: Hangi şirket hangi yeni ürünler ile geliyor? Tahminler burada

İLGİLİ HABERLER