Manşetler

İşte General Mobile’ın yeni Android telefonları: GM 22, GM 22 Plus ve GM 22 Pro

general mobile gm 22

General Mobile, yeniden eski günlerine dönüyor ve arayı fazla uzatmadan yeni Android telefonlar çıkarıyor. Geçtiğimiz yılın ortalarına doğru GM 21 Pro ve serinin diğer üyelerini çıkarmış olan şirket 2022 yılının hemen başında GM 22 ailesinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni ailede üç yeni üye bulunuyor. Bunlar; GM 22, GM 22 Pro ve GM 22 Plus olarak sıralanıyor. Bu yeni akıllı telefonların özellikleri ve diğer detaylar haberimizde yer alıyor.

GM 22 özellikleri

Serinin giriş seviyesi modeli olan GM 22, 6.52 inç, su damlası çentikli HD+ ekrana sahip. Sekiz çekirdekli MediaTek Helio A25 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza gibi başlıca donanım bileşenleri bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı yer alıyor. 5000 mAh kapasiteli pil ile bir günü rahatlıkla aşan bir çalışma ömrü vadediyor. Arkada parmak izi okuyucu yer alıyor. Bu parmak izi okuyucusu gayet hızlı biçimde çalışıyor, ilk kurulum sırasında parmak izi ekleme işlemlerini de hızlıca gerçekleştirdiğimizi söylemeliyiz.

general mobile gm 22
General Mobile GM 22

Arka tarafta 13 megapiksel ana kameranın başrolde olduğu üç tane kamera var. Bu sistemle, Super Pixel Mode adı verilen bir modla 52 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekilebiliyor. Önde ise, su damlası biçiminde çentiğe yerleştirilmiş olan 8 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Kamera uygulamasında yapay zekâ destekli sahne modları da bulunuyor.

GM 22, iki cam tabakayı birbirine bağlayan metalik görünümlü iskeletten oluşan bir yapıda geliyor. Düz kenarları ile görünüş açısından klasik giriş segment Android telefonlarını andırıyor. Bununla birlikte bir hayli sağlam bir cep telefonu olduğu hissini de iyi biçimde veriyor. Büyük ekranına rağmen ele rahatça oturuyor, tek elle de rahat kullanım sağlıyor. Telefonun siyah, beyaz, kırmızı ve yeşil olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor.

general mobile gm 22
General Mobile GM 22

GM 22 kutu içeriği hakkında konuşacak olursak; güç adaptörü, USB kablosu, 3.5mm uçlu ve mikrofonlu kulaklığı ile eksiksiz biçimde geliyor. Ancak kutudan, diğer markaların bu segmentteki ürünlerinde gördüğümüz biçimde, şeffaf silikon kılıf çıkmıyor. Benzer şekilde, ekran koruyucu film de yok.

General Mobile GM 22 fiyatı 2699 TL olarak belirlendi.

GM 22 Plus özellikleri

Daha büyük ekranlı, biraz daha orta segmente doğru özellikler isteyen bir Android telefon tercih edecekler için GM 22 Plus özellikleri ile daha iyi bir seçim olacak gibi görünüyor. Bu telefonda 6.78 inç Full HD+ ekran bulunuyor. Ekranın üst kısmında, ortalanmış biçimde bir kamera deliği var. Burada 8 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera yer alıyor. Arkada ise 48 megapiksel kameranın başrolde olduğu üçlü kamera sistemi var. Bu kamera sistemi yapay zekâ tabanlı sahne tanıma özelliğine de sahip.

general mobile gm 22 plus
General Mobile GM 22 Plus

GM 22 Plus sekiz çekirdekli MediaTek Helio G80 işlemciyle çalışıyor. 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası sayesinde 256 GB’ye kadar depolama alanını artırma gibi özellikler mevcut. Telefonda 6000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu pil normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla aşan, hatta iki güne bile varan bir performans sergileyecektir.

GM 22 Plus, orta segment telefonlarda sıklıkla gördüğümüz bir tasarıma sahip. Parlak ve pürüzsüz kaplamalı arka yüzü kenarlara doğru hafif kavis yapıyor. Kenarlara da parlak metalik görünüm verilmiş. Ekran çerçeve oranı yüksek, nispeten büyük ekranlı bir telefon olsa da, tek elle kullanması da zahmetli sayılmaz. Arkada yer alan parmak izi okuyucusuna her iki elin işaret parmaklarıyla rahatlıkla temas etmek mümkün oluyor. Üstelik parmak izi okuyucu da hızlı şekilde çalışıyor.

general mobile gm 22 plus
General Mobile GM 22 Plus

Telefonun kutusuna gelince, GM 22 kutu içeriği aynı görünüyor. Güç adaptörü, USB kablosu ve kulaklık var. Telefonun alt kenarında 3.5mm kulaklık jakı da bulunuyor. Alt kenarda tek bir hoparlör var ve ses çıkış şiddeti, kalitesi ortalamalarda geziniyor. Ses açısından çok büyük beklentilere girmemek yerinde olacaktır. Full HD+ çözünürlüklü ekran ise yeterli keskinliğe ve parlaklığa sahip. Bununla birlikte ekranın hassasiyeti biraz yüksek gibi geldi. Tek elle kullanırken istenmeyen tıklatmalar, komutlar söz konusu olabilir.

GM 22 Plus Android 11 ile yüklü olarak geliyor. Saf Android kullanıcı arayüzüne sadece çeşitli özelleştirilmiş duvar kağıtlarıyla müdahale edildiğini görüyoruz.

GM 22 Plus fiyatı KDV dahil 3599 TL olarak belirlendi.

GM 22 Pro özellikleri

Serinin en üst seviyedeki modeli olan GM 22 Pro, kamera ve içerideki donanım bileşenleriyle Plus modeline göre üstünlük sergiliyor. Bu telefonda da 6.78 inç, Full HD+ çözünürlüklü ekran var. Ekranın üst kısmında ise ortalanmış bir selfie kamera deliği mevcut. Burada ise 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Arkada ise dört tane kamera var. Ana kamera 108 megapiksel sensör barındırıyor. Yapay zekâ destekli sahne modlarını GM 22 Pro’da da görüyoruz.

general mobile gm 22 pro
General Mobile GM 22 Pro

Bu telefonda sekiz çekirdekli MediaTek Helio G95 işlemci çalışıyor. 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ile biraz daha orta segmentin güçlü üyeleriyle rekabet ediyor. microSD kart yuvası ise 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekliyor. 5000 mAh kapasiteli pilin yanı sıra 18W hızlı şarj desteği de mevcut.

Serinin diğer iki modelinin aksine GM 22 Pro’da kenardaki güç butonuna yerleştirilmiş parmak izi okuyucu bulunuyor. Bu birim hızlı biçimde çalışıyor ve kilit ekranını geçmeyi sağlıyor. NFC de bu telefonun dikkat çekici özelliklerinden biri oluyor.

general mobile gm 22 pro
General Mobile GM 22 Pro

GM 22 Pro’da Android 11 yüklü olarak geliyor. Saf Android’e çok yakın bir görünümün yanında özelleştirilmiş duvar kağıtları mevcut. Google uygulamaları deneyimin başrolünde yer alıyor.

GM 22 Pro ile GM 22 Plus hemen hemen aynı boyutlara sahip. Bu telefonda da arka yüz kenarlara doğru hafif kavis yapıyor. Bununla birlikte elimizdeki Plus modeline göre biraz daha pürüzlü ve mat bir yüzeyi var. Elimizdeki siyah renkli model, ışığa tutulduğunda hafif de olsa renk değişimleri sunuyor. Kamera sistemi ise, görünüş itibarıyla daha karmaşık olduğunun izlenimini veriyor.

General Mobile GM 22 Pro fiyatı KDV dahil 4999 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER