Manşetler

GM 21 Pro tanıtıldı: Helio G90 işlemci, 48 MP kamera

gm 21 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

General Mobile’ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu GM 21 Pro  sonunda gözler önüne çıktı. Akıllı telefon pazarında son zamanlarda revaçta olan genel tasarım dilinin benimsendiği bir cihaz olan GM 21 Pro’da 108 megapiksel süper piksel modunun varlığı göze çarpıyor.

Akıllı telefon, 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.67 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu ekran, telefonun ön yüzünün yüzde 90.23’lük kısmını kaplıyor. Bu ekranın orta üst kısmındaki delik ise telefonun 16 megapiksel çözünürlüklü kamerasına ev sahipliği yapıyor.

GM 21 Pro’nun kalbinde MediaTek’in Helio G90 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı kapasitesi ise 128 GB. Micro SD kart desteğiyle telefonun depolama alanının üzerine 256 GB daha eklenebiliyor. GM 21 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. General Mobile, gelişmiş güç tasarruf modu ve pil optimizasyonu sayesinde GM 21 Pro’nun uzun süre boyunca kesintisiz çalışabileceğine dikkat çekiyor. Pil, telefonun altındaki USB-C girişi üzerinden dolduruluyor.

GM 21 Pro’nun arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 48 megapiksel sensör üstleniyor. 5 megapiksel geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve yine 2 megapiksel derinlik sensörü kamera sistemini tamamlıyor.

General Mobile, GM 21 Pro’da 108 MP süper piksel modunun varlığına özellikle vurgu yapıyor. Bu mod sayesinde çekilen fotoğraflarda detayların çok net biçimde görülebileceği ifade edildi. Kamera uygulamasında yapay zekâdan destek alan GM 21 Pro ile 4K video kaydı yapmak da mümkün. Ağır ve hızlı çekim video kaydı da telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

GM 21 Pro fiyatı ne kadar?

GM 21 Pro’da yüz tanıma özelliği mevcut. Telefonun parmak izi tarayıcısı ise arka panele yerleştirilmiş. GM 21 Pro, kutusundan Android 11 işletim sistemi yüklü şekilde çıkacak. Telefonun kutusunda şarj cihazı ve kulaklığın yanı sıra kılıf da bulunuyor. Telefon tartıda 204 gram çekiyor.

GM 21 Pro için Süper Siyah ve İnci Mavisi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Telefonun hem tek hem de çift SIM versiyonları için 2799 TL ödemek gerekiyor. GM 21 Pro, şimdiden General Mobile’ın internet sitesi aracılığıyla ön siparişe çıkarılmış durumda.

İLGİLİ HABERLER