Teknoloji

GM 21 Plus tanıtıldı: Helio G35 işlemci, 6.5 inç ekran

gm 21 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni amiral gemisi olarak tanımlanabilecek GM 21 Pro modelini tanıtan General Mobile, GM 21 Plus modelini de gözler önüne çıkardı. 6.53 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Helio G35 işlemcisi bulunuyor.

GM 21 Plus’ın 6.53 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekranı HD+ çözünürlük sunuyor. Bu ekranın üzerindeki damla çentik telefonun 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamerasına da ev sahipliği yapıyor. Ekranın telefonun ön panelinin yüzde 90’lık kısmını kapladığını belirtmekte de fayda var.

Akıllı telefonun kalbinde ise daha önce de belirttiğimiz gibi Helio G35 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 64 GB. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanının üzerine 256 GB daha eklemek mümkün oluyor.

Telefonun arkasında ise üçlü bir kamera sistemi mevcut. Burada ana kamera görevini 16 megapiksel çözünürlüklü sensör de mevcut. GM 21 Pro’da 108 megapiksel çözünürlüklü Süper Piksel modu sunan General Mobile, GM 21 Plus’ta ise bu modu 96 megapiksel çözünürlükle kullanıcıların karşısına çıkarıyor. General Mobile, bu mod sayesinde ultra keskinlikte fotoğrafların çekilebileceğinin altını çiziyor.

GM 21 Plus’ta 16 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel makro kamera ve VGA çözünürlüklü yardımcı kamera eşlik ediyor. Telefonun ön kamera çözünürlüğü ise 8 megapiksel. General Mobile, GM 21 Plus’ta da kamerayı farklı algoritmalarla ve yapay zekâ ile destekliyor. Telefonda 1080p çözünürlüklü video kaydı yapmak da mümkün.

GM 21 Plus’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5050 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Pilin şarjı için USB-C girişi kullanılıyor.Arka panelinde parmak izi tarayıcısı bulunan telefonda yüz tanıma özelliği de mevcut. Tartıda 185 gram çeken telefon için Çarpıcı Siyah ve Çarpıcı Yeşil olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor.

GM 21 Plus fiyatı ne kadar?

Akıllı telefon kutusundan Android 11 yüklü olarak çıkacak. Kullanıcılar telefonla birlikte bir kılıfa da sahip olacak.

GM 21 Plus, General Mobile’ın internet sitesinde ön siparişe çıkmış durumda. Telefona sahip olmak isteyenlerin 1999 TL ödemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER