Teknoloji

GM 21 üç kamera ve büyük ekranı giriş segmentine getiriyor

gm 21

General Mobile’ın yoğun haftasında gözler önüne çıkan son telefon GM 21 oldu. Pro ve Plus versiyonlara kıyasla daha mütevazı özelliklere sahip olan cihaz, giriş segmentinde konumlanıyor. Yine de, General Mobile GM 21’in bazı noktalarda büyük kardeşlerinin arkasında kalmadığına özellikle vurgu yapıyor.

Bu noktalar arasında göze ilk olarak ekran çarpıyor. Akıllı telefonda 6.52 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. IPS LCD panelin kullanıldığı bu ekran, cihazın ön tarafının neredeyse yüzde 90’lık kısmını kaplıyor. HD+ çözünürlüklü bu ekranın üzerinde telefonun 8 megapiksel ön kamerasına ev sahipliği yapan damla çentik bulunuyor.

GM 21’in arkasında üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 0.8 megapiksel çözünürlüklü iki sensör daha eşlik ediyor. Serinin diğer iki üyesinde bulunan Süper Piksel özelliği GM 21’de mevcut değil. Ancak General Mobile yine yapay zekâ desteğiyle kullanıcılara kaliteli kareler sunmayı vadediyor.

Telefonun kalbinde Spreadtrum SC9863 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun depolama alanı kapasitesi ise 32 GB. Ancak SD kart desteğiyle bu alanın üzerine 256 GB daha eklenebiliyor.

GM 21’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pil sağlıyor. GM 21’in serinin diğer üyeleriyle aynı seviyede yer aldığı noktalardan birisinin de pil kapasitesi olduğu rahatlıkla söylenebilir.

GM 21 de kutusundan Android 11 yüklü olarak çıkacak. General Mobile, bu telefonu satın alanlara da bir kılıf armağan ediyor.

GM 21, 1599 TL’lik fiyat etiketiyle ön siparişe çıkmış durumda. Telefon için gök mavisi, koyu mavi ve siyah olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER