Manşetler

Video: General Mobile GM 20 Pro Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Video: General Mobile GM 20 Pro Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Normalde General Mobile yeni Android telefonlar çıkarma konusunda aktif davranan bir şirketti, ancak son bir yılı aşkın zamandır şirketten fazla ses çıkmıyordu. Neyse ki, bu sessizlik ağustos ayının ortalarında bozuldu ve şirket iki Android telefon modelini, GM 20 ve GM 20 Pro’yu tanıttı. GM 20 Pro nihayet elimize ulaştı. Bu videoda GM 20 Pro kutu açılımı, kutu içeriği ve ilk yorumlar yer alıyor.

GM 20 Pro, General Mobile’ın telefonlarından alıştığımız bir kutuda geliyor. Kutu içinde telefon için bir şeffaf kılıf da bulunuyor. Aynı zamanda kırmızı renkli tasarım çizgileri barındıran şarj adaptörü, USB-C kablosu ve 3.5mm uçlu kulaklık da mevcut. Bunun dışında kullanım kılavuzu, garanti belgesi gibi kağıtları da görüyoruz.

Kurulum işlemi birkaç dakikada tamamlanıyor. İlk kurulum sırasında eski telefonunuzdan verileri aktarabilirsiniz. Ayrıca arkada yer alan parmak izi okuyucusuna parmak izinizi ekleyebilirsiniz. Konumu itibarıyla sağ ve sol elinizin işaret parmaklarını eklemeniz yeterli olacaktır. Parmak izi ekleme işlemi sorunsuz biçimde ve kısa sürede tamamlanıyor. Daha sonra da ekran kilidini parola girmeden hızlıca atlamanızı sağlıyor.

GM 20 Pro’da Android 10 yüklü olarak geliyor. Bu, bir saf Android telefonu ve Google’ın sunduğu arayüze ve uygulamalara göre fazla bir değişim bulunmuyor. Google’ın Gmail, Haritalar, YouTube gibi başlıca uygulamalarını görüyoruz. Ayrıca GM Asistan ve bunun gibi bazı General Mobile uygulamaları da yüklü sunuluyor.

6.3 inç ekranı Full HD çözünürlüğe sahip. IPS LCD ekranın görüş açıları yeterli, parlaklığı çok yüksek değil, ancak içeride ve dışarıda rahat bir kullanım sağlıyor. YouTube veya Netflix’te video izlerken fazla sıkıntı çekmezsiniz. Telefonun altında tek bir hoparlör var, ancak bu hoparlörün ses çıkış şiddeti ortalamanın üstünde. Aynı zamanda çevresel ses etkisi de iyi. Yani harici bir hoparlöre ihtiyaç duymadan video izlemek veya müzik dinlemek için makul bir ses çıkışı sunuyor.

MediaTek Helio P70 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 4050 mAh kapasiteli pil gibi özellikler bulunuyor. Performans ve pil konusundaki izlenimlerimizi inceleme yazısına saklıyoruz. Ancak kağıt üstünde günlük işler için fazlasıyla yeterli olacak gibi görünüyor.

Arkada üç tane kamera var ve ana kamera 48 megapiksel çözünürlüğe sahip. Kamera uygulaması diğer Android telefonlarda gördüğümüz tarzda, kullanması zor değil. 108MP gibi yüksek çözünürlüklü bir mod da bulunuyor. Özellikle manzara fotoğrafları için bu mod kullanılabilir. Yapay zekâ destekli sahne modları var ve bunlarda iyi şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Ön kamerada da portre modunu kullanabilir ve arka planı bulanıklaştırılmış fotoğraflar çekebilirsiniz. Yeterli ışık koşulları altında GM 20 Pro ile memnun edici fotoğraflar çekebilirsiniz. Kutu açılımı videosunda birkaç fotoğraf örneği de bulunuyor.

Çok yakında detaylı bir GM 20 Pro incelemesi yayınlayacağız. Eğer sorularınız varsa, bunları aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz. İnceleme yazısında cevaplarını vermeye çalışacağız.

İLGİLİ HABERLER