Teknoloji

Gizlilik politikası Avrupa’da Google’ın başını ağrıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fransız Ulusal Bilgi Özgürlüğü Komisyonu (CNIL) uzun süren bir soruşturmanın ardından AB ülkelerinin Google’ın gizlilik politikasıyla ilgili olarak harekete geçmeleri yönündeki tavsiye kararını açıkladı. Komisyon tarafından yapılan açıklamada Google’ın gizlilik politikasını yenilemesine yönelik istekleri yerine getirmediği, bundan dolayı CNIL’in durumu AB üyesi başka ülkelere bildirdiği belirtildi. Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Almanya, İspanya ve Hollanda’nın da dahil olduğu soruşturmanın tamamlanmasının ardından uygulanacak yaptırımlar konusunda karar bu ülkelerin yerel organlarına bırakıldı.

google-logo-mavi

Birleşik Krallık Bilgi Komiserliği Ofisi’nden The Verge sitesine yapılan açıklamada kurumun CNIL’in kararından hareket ederek Google hakkında ayrı bir soruşturma başlatacağı ve Google’ın Birleşik Krallık Veri Koruma Yasasını ihlal edip etmediğinin inceleneceği belirtildi. Bilgi Komiserliği Ofisi Avrupa’nın diğer ülkelerinde de benzer hazırlıklar olduğunu doğruladı. Gizlilik politikasını geçtiğimiz yıl güncelleyen Google, dünyanın dört bir köşesinde çeşitli eleştirilere ve soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı. CNIL’in kararının ardından Google’ın çeşitli Avrupa ülkelerinde cezaya çarptırılması ihtimaller dahilinde.

Google’dan karara ilişkin yapılan açıklamada şirketin gizlilik politikasının Avrupa yasalarına uygun olduğu, şirkete daha basit ve etkili hizmetler sunma imkanı sağladığı belirtildi. Açıklamada şu ana kadar olan süreçte veri koruma ofisleriyle uyum içinde çalışan Google’ın sürecin devamında da bu tutumunu sürdüreceğinin altı çizildi.

İlgili >> CNIL, The Verge

İLGİLİ HABERLER