Manşetler

Gizlilik ayarlarında yeniliğe giden Facebook kullanıcılarını aranılır olmaya zorluyor

Facebook, gizlilik ayarları sayfası ve Hareketler Dökümü’nde yaptığı değişiklikleri kamuoyuyla paylaştı. Gizlilik ayarlarında yapılan değişiklikle beraber kullanıcıların elinden kendilerini arama sonuçlarından gizleme seçeneği alınıyor. Yeni gizlilik ayarı sayesinde kullanıcılar hangi arkadaşlarının ya da abonelerinin hangi fotoğraf, kişisel bilgi ve durum güncellemelerini görebileceklerini daha kolay biçimde düzenleyebilecekler. Ayrıca, kullanıcıların rahatsız oldukları fotoğraflarını kaldırılmasını talep süreci de daha basit hale getirildi.

Hareketler Dökümü de Facebook tarafından elden geçirilen bir diğer alan oldu. Yapılan değişiklikler ile kullanıcılar Facebook’ta dolaşan kişisel verilerinin takibini daha kolay bir biçimde yapabilecek. Sosyal ağda yapılan değişiklikler bunlarla sınırlı değil. Bundan böyle uygulamalar kişisel bilgilere erişmek ve kullanıcı adına paylaşımda bulunmak için ayrı izin almak zorundalar. Daha önce her iki husus için izinler birlikte veriliyordu.

Gizlilik ayarlarındaki değişiklik etkilerini arama alanında da gösterdi. Bundan böyle kullanıcılar kendilerini yapılan aramalardan gizleyemeyecekler. Facebook’un çevrim içi arama sonuçlarında ön plana çıkma yönündeki arzusu göz önüne alınınca yapılan bu değişikliğin arkasındaki motivasyon daha rahat anlaşılıyor. Ayrıca üst çubuğa eklenecek yeni bir kısa yol ile Facebook kullanıcıları gizlilik ayarları sayfasına hızlıca erişebilecekler. Bu kısa yol görüldüğü zaman, Facebook’un yeni gizlilik politikasınını devreye soktuğu da anlaşılmış olacak.

Gizlilik ayarlarında yapılan değişiklik ile Facebook kullanıcılarının gizlilik ile ilgili olarak en çok sorduğu üç sorunun cevabını almak kolaylaşacak. ”Facebook’ta sahip olduklarımı kim görebilir?”, ”Kim benimle temasa geçebilir?” ve ”Birisinin beni rahatsız etmesini nasıl engellerim?” sorularına tıklandığı zaman kullanıcılar ilgili gizlilik ayarlarına yönlendirilecek. Facebook kullanıcılarının sıklıkla dert yandığı fotoğraflardaki etiketleri toplu biçimde kaldıramama problemi de bu güncelleme ile çözüme kavuşuyor. Artık Facebook kullanıcıları aynı anda birden fazla fotoğraftan etiket kaldırabilecekler.

İlgili >> Reuters, The New York Times, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER