Teknoloji

Gizemli Nokia telefonu Lumia 830 olabilir

nokia-lumia-sizinti-030714

Microsoft şu sıralarda bu yıl piyasaya süreceği üç adet Windows Phone 8.1 işletim sistemli telefon üzerinde çalışıyor. 4.7 inç ekrana sahip olan orta sınıf model “Superman”, giriş seviyesi model ise “Rock” kod adıyla anılıyor. 3D Touch özellikleri barındıracağı söylenen gözde modele ise “McLaren” kod adı verildi. Çin menşeili sosyal ağ Weibo’da yayınlanan fotoğraflar ise bir başka Windows Phone 8.1 cihazının da bu kadroya dahil olabileceğini gösteriyor.

Söz konusu cihazın orta sınıfta Lumia 820’nin boşluğunu doldurabileceği belirtilirken, fotoğraflarda alüminyum çerçeve ve polikarbonat arka panelin varlığı göze çarpıyor. Şirket Lumia 925 ve Lumia 930’da da benzer bir materyal kullanımını tercih etmişti. WPDang sitesi cihazın “Lumia 830” adıyla gelebileceğini öne sürerken, fotoğraflardaki cihazın “Tesla” kod adlı model olabileceği ve “Lumia 730” adıyla piyasaya sürülmesinin de ihtimaller dahilinde olduğu belirtildi.

Nihai adı henüz belli olmayan bu Lumia cihazının arkasındaki geniş ve düz kamera yuvası, bu cihazda Lumia 1020’deki gibi 41 megapiksel bir kameranın bulunmayacağının işareti olarak değerlendiriliyor. Microsoft Windows Phone’a ekran üstü buton desteğini eklemiş olsa da, fotoğraftaki cihazda alışılagelmiş kapasitif butonların tercih edildiği görülüyor. Fotoğrafların sahte olması da ihtimaller arasında yer alıyor, ancak Weibo’nun Nokia sızıntıları konusundaki sicili doğruluk payını biraz olsun artırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER