Teknoloji

Giyilebilir ürün pazarı uygun fiyatlı modellerin etkisiyle büyümeye devam ediyor

Giyilebilir ürün pazarı uygun fiyatlı modellerin etkisiyle büyümeye devam ediyor

IDC’nin verilerine göre, giyilebilir ürün pazarı, 2024’ün ilk çeyreğinde geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 8,8 büyüdü. Ancak ortalama satış fiyatı tarafındaki düşüş üst üste beşinci çeyrekte de devam etti. Bu da pazarda uygun fiyatlara doğru kaymanın sürdüğünü gösteriyor.

Analistlere göre, tüketiciler premium modeller için fazladan para harcamayı pek anlamlı bulmuyor. Orta segment ve giriş seviyesi modellere yönelim nedeniyle de ortalama satış fiyatı aşağıya iniyor.

Ancak kan basıncını veya glikozu ölçebilen gelişmiş sensörler piyasaya çıktığında işler değişebilir ve premium modellerin popülaritesinin arttığını görebiliriz. Küçük ölçekli bölgesel markalar ise düşük maliyetli tekliflerinin popüler olduğu bir dönemden yararlanarak adeta altın bir çağ yaşıyor.

giyilebilir ürün

Markalara bakıldığında pazarın zirvesinde hâlâ Apple bulunuyor. Ancak şirketin payı bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 19 oranında azalmış durumda. Analistler bu durumda şirkete gelen satış yasağının ve ardından bazı özelliklerin Apple Watch’lardan kaldırılmasının etkili olduğunu belirtiyor.

Buna ek olarak, şirketin de yaşadığı düşüşten kısmen sorumlu olduğuna dikkat çekiliyor. Giyilebilir ürün segmentinde yalnızca akıllı saatler değil, kulaklıklar da yer alıyor. Ancak Apple uzun zamandır piyasaya yeni bir kulaklık çıkarmış değil. Bu da satışların gerilemesinin nedenleri arasında sayılıyor.

Satışlarını yüzde 44 oranında artıran Xiaomi, hızlı büyümeye devam ediyor. Sürekli olarak yeni ve uygun fiyatlı ürünler sunan şirket, Wear OS’e dönüşünün de karşılığını almışa benziyor. IDC’ye göre, Xiaomi hâlihazırda Wear OS’in üçüncü büyük üreticisi konumunda.

Huawei, Samsung’u geride bırakarak üçüncü sıraya yerleşti. Bu yükselişte şirketin akıllı telefon pazarında yeniden büyümesinin de etkili olduğu belirtiliyor.

Samsung giyilebilir ürün pazarında büyüme oranıyla sektör ortalamasını geride bıraktı

Samsung’a gelince, Galaxy Fit 3 düşük fiyatı sayesinde popülerliğini kanıtladı ancak başarısı, düşen Galaxy Watch satışlarını telafi etmeye yetmedi. En azından Huawei’nin önüne geçmek için yeterli olmadı. Artı tarafta, Samsung’un yüzde 13’lük ilk çeyrek büyümesi hâlâ yüzde 8,8 olan sektör ortalamasından daha iyi.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

GIGABYTE M27UP, 4K 160 Hz ve Full HD 320 Hz seçenekleriyle 16.599 TL
GIGABYTE M27UP, 4K 160 Hz ve Full HD 320 Hz seçenekleriyle 16.599 TL
Satın Al
TP-Link Tapo C250, 4K iç mekân kamerası 1.799 TL
TP-Link Tapo C250, 4K iç mekân kamerası 1.799 TL
Satın Al
Aula F75, kablosuz mekanik klavye 2.979 TL
Aula F75, kablosuz mekanik klavye 2.979 TL
Satın Al
Spigen Audio TWS S10, aktif gürültü engelleme ile 799 TL
Spigen Audio TWS S10, aktif gürültü engelleme ile 799 TL
Satın Al
Razer Kraken V3 X USB, 285 gramlık oyuncu kulaklığı 2.340 TL
Razer Kraken V3 X USB, 285 gramlık oyuncu kulaklığı 2.340 TL
Satın Al
Belkin 65 W USB-C adaptör, telefon ve dizüstü şarjı için 764 TL
Belkin 65 W USB-C adaptör, telefon ve dizüstü şarjı için 764 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl