Bilim

Giyilebilir sağlık ürünleri önümüzdeki 5 yılda şaha kalkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

giyilebilir saglik urunleriGiyilebilir ürünler, önümüzdeki 5 yıllık dönem içinde sağlık sektöründe büyük bir dönüşümün ve gelir artışının kapılarını açabilir. Araştırma şirketi Tractica’nın verilerine göre, giyilebilir sağlık ürünleri 2021 itibarıyla 17.8 milyar dolarlık bir gelir kaynağı oluşturabilir. 2016 itibarıyla 2.5 milyon seviyesinde seyreden sevkiyat sayısının ise 2021 itibarıyla 97.6 milyona ulaşabileceği söyleniyor.

Fitness takip cihazları halihazırda kullanıcıların egzersizlerini, kalp atış hızı gibi yaşamsal değerlerini ve uyku düzenlerini takip edebiliyor ve bütün bu yetenekler henüz “başlangıç” olarak niteleniyor. Kronik rahatsızlıklar, acı yönetimi ve uzaktan hasta takibi için geliştirilen giyilebilir ürünlerin de yakında dünya genelinde kullanılmaya başlanması bekleniyor.

Halihazırda en temel sağlık takip özelliklerini barındıran cihazlar bile hayat kurtarırken işe yarayabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Fitbit Charge HR kullanan bir kişiye bilekliğin topladığı verilerden faydalanılarak müdahale edilmesi, giyilebilir sağlık ürünlerinin potansiyeli konusunda önemli ipuçları veriyor.

Tractica araştırma direktörü Aditya Kaul, giyilebilir sağlık ürünleri pazarının henüz emekleme döneminde olduğunu, ancak büyük potansiyeller taşıdığını ifade etti. Cihazlara dair ortada, sensör verilerinin doğruluğu gibi, bazı sorunların bulunduğunu da kabul eden Kaul, giyilebilir ürünlerin sağlık sektörüne genel anlamda ciddi ivme kazandırabileceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER