Teknoloji

2015’te giyilebilir Microsoft Xbox One gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-xbox-one-giyilebilir-konsept-011214

Giyilebilir cihaz furyasından neredeyse tüm ürün kategorileri nasibini alacakmış gibi gözüküyor. Ortaya atılan bir iddiaya göre, Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One’un giyilebilir versiyonu 2015’te görücüye çıkacak. Bir süre önce Band isimli egzersiz takip bilekliğini duyuran Microsoft’un daha fazla giyilebilir ürün üzerinde çalıştığı bir sır olmasa da, Xbox One’ın da giyilebilir bir ürüne dönüşebileceği iddiası ilk kez dillendirildi. İddianın sahibi bir Xbox One tedarikçisi.

Tedarik şirketi Exertis’ten Joe Officer, PCR’ye yaptığı açıklamada giyilebilir ürün pazarının büyümesini sürdürdüğünü ve Microsoft’un bu pazara daha fazla ürün sunmasını beklediklerini dile getirdi. Bu cihazın halihazırda çok sayıda sağlık ve egzersiz uygulaması barındıran Xbox One ile bağlantılı olabileceğini söyleyen Officer, kullanıcıların böylelikle sağlık durumlarını gerçek zamanlı olarak etkin biçimde takip edebileceklerini belirtti.

Officer’ın açıklamaları iki farklı biçimde yorumlanabilir. Tamamen Xbox One’ın merkezde olduğu bir giyilebilir ürünün hazırlanma ihtimalinin dışında, Microsoft’un ürettiği diğer giyilebilir ürünlerin Xbox One ile birlikte çalışması da olasılıklar arasında yer alıyor. Söz konusu iddianın doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER