Manşetler

GittiGidiyor Avrupa’da ilk üçü hedefliyor

Faaliyetlerini 2011 yılından bu yana dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan eBay’in çatısı altında sürdüren GittiGidiyor, düzenlediği bir basın toplantısıyla mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaşırken, yeni logosunu da görücüye çıkardı. 2012’de yüzde 46 oranında büyüyen şirket 2013’te bu oran için öngörüsünü yüzde 80’e çıkarttı ve 9.5 milyon üye sayısına ulaştı.

gittigidiyor-yeni-logo-051113

Kendisini ”Türkiye’nin en işlek alışveriş merkezi” olarak tanımlayan GittiGidiyor, 2013’ün ilk 9 aylık döneminde aylık ortalama 27 milyon ziyaretçi, 12 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaşırken; Türkiye’yi eBay’in Avrupa’da faaliyet gösterdiği ülkeler sıralamasında beşinci sıraya taşıdı.

Basın toplantısında konuşan GittiGidiyor Genel Müdürü Cenk Angın, hedeflerinin Türkiye’yi bu sıralamda ilk üçe taşımak olduğunu belirtti. Bu hedefi gerçekleştirmek adına sürdürülebilir başarının önemine dikkat çeken Angın, tüm mobil platformlarda varlık gösterdiklerini ve milyonlarca insana her an güvenli bir biçimde ulaşabilecekleri bir platform sunduklarının altını çizdi. Her ölçekten ve yapıdan alıcı ve satıcıları buluştuduklarını hatırlatan Angın, hedeflerinin arasında sundukları yeniliklerle mobil ticarete yön vermenin olduğunu da belirtti.

GittiGidiyor’un yeni logosu da basın toplantısıyla birlikte görücüye çıktı. Yeni logonun almayı ve satmayı daha keyifli hale getiren GittiGidiyor’u yansıttığı belirtilirken, GittiGidiyor Genel Müdürü Cenk Angın da yeni logo için şu ifadeleri kullandı: ”Günümüz dijital teknolojisi, hayatımızı ve alışkanlıklarımızı değiştirirken yeni fırsatları da beraberinde getiriyor. Artık her şey çok daha hızlı ve dinamik ilerliyor. Biz, alıcılarla satıcılar arasında kurduğumuz bağ ile hayatlarına ?artı değer? katıyoruz. Hızla büyümemizi de bu anlayışa borçluyuz. Yenilenen logomuz bu artı değeri ve eBay Inc ile olan organik bağımızı vurguluyor.” GittiGidiyor yeni logosuyla birlikte bu logonun kullanıldığı ve Türkiye’de stop motion tekniğinin kullanıldığı ilk reklam filmi olma özelliğini taşıyan yeni reklamını da yayına sürdü.

İLGİLİ HABERLER