Teknoloji

GIPHY: Duygu ve düşünceleri anlatmanın eğlenceli yolu

meta giphy

GIPHY dünyanın en popüler GIF platformu olarak tanımlanabilir. Pek çok sosyal ağ, kullanıcılarına GIF animasyonları sunmak için GIPHY’nin kütüphanesinden yararlanıyor. GIPHY’nin çok işlevli mobil uygulaması, kullanıcılara hem kendi GIF animasyonlarını ve çıkartmalarını hazırlama imkanını hem de geniş kütüphanedeki içerikleri hızlı şekilde paylaşma fırsatını veriyor.

GIPHY’nin mobil uygulamasının temel yeteneklerini “Ara, Keşfet, Oluştur, Paylaş ve Kaydet” başlıkları altında toplamak yanlış bir sınıflandırma olmayacaktır. Arama fonksiyonu, tahmin edilebileceği üzere, GIPHY’nin bir okyanus büyüklüğündeki kütüphanesinde arama yapma imkânını sunuyor. Burada kullanıcıların emojilerle arama yapabildiğini belirtmekte de fayda var. Emojilerle arama yapmak, uygun GIF animasyonunun bulunmasına yardımcı oluyor.

Keşfetme işlevi ise arama fonksiyonunun farklı bir kolu olarak değerlendirilebilir. Uygulamanın keşif bölümü üzerinden popüler kültürün revaçta olan unsurlarıyla ilgili içerikleri hızlı bir şekilde bulmak mümkün oluyor. Bu içerik Stranger Things gibi popüler bir dizi veya Rihanna gibi yıldız bir şarkıcı olabiliyor. Keşfet bölümünde spor müsabakalarına ait GIF animasyonlarının bulunabildiğini de belirtmekte fayda var.

Oluşturma bölümü ise GIPHY’nin mobil uygulamasındaki asıl eğlence kaynağı olarak tanımlanabilir. Çıkartma oluşturma özelliği sadece uygulamanın iOS versiyonuda bulunuyor ve bu özellikten iPhone X ve üstü modellerde yararlanmak mümkün oluyor. Ancak GIF Kamera özelliği için bu tarz bir sınırlama bulunmuyor. GIF kamera menüsünde kullanıcılara çektikleri görüntüleri renklendirebilecekleri çeşitli araçlar sunuluyor. Yüz çıkartmalarına ve filtrelere ek olarak, GIF animasyonları yazılarla da zenginleştirilebiliyor. GIPHY’nin iOS uygulamasında klavye ve iMessage eklentisi de mevcut.

Kullanıcılar hazırladıkları GIF animasyonlarını istedikleri takdirde bulunmasını kolaylaştırabilecek etiketler eşliğinde GIPHY’nin kütüphanesine yükleyebiliyor. Ancak bunun dışında animasyonu telefona kaydetme, tek bir dokunuşla WhatsApp gibi platformlarda paylaşma seçeneğinin de mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

GIPHY ile hazırlanan animasyonlar hızla paylaşılabiliyor

GIPHY’nin mobil uygulamasında bulunan veya bu uygulamayla oluşturulan bir GIF animasyonunun paylaşımı da oldukça kolay. Örneğin, tek bir dokunuşla GIF animasyonunu panoya kopyalamak mümkün oluyor. Panoya kopyalanan animasyon, hızlı şekilde arzu edilen platform veya platformlarda paylaşılabiliyor. Panoya kopyalama dışında kullanıcıları doğrudan hedefe yönlendiren paylaşım seçeneklerinin de mevcut olduğunu belirtmek gerekiyor.

GIF animasyonları, kimi zaman bir hissiyatı aktarabilmek için kelimelerden daha etkili olabiliyor. GIPHY, mobil uygulamasıyla bu etkiyi yaratmayı kolaylaştırıyor. Uygulama hem iOS hem de Android üzerinde kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER