Teknoloji

GIPHY Keys ile iPhone’lara kolay GIF paylaşımı geliyor

giphy

giphy keysGIPHY Keys klavye uygulaması iOS için çıktı, böylelikle iPhone kullanıcılar gönüllerinden geçen herhangi bir GIF animasyonu başkasına göndermek için basit ve gösterişli bir yöntem kazanmış oldu. Eğer daha önce Facebook Messenger içinde GIPHY’yi kullandıysanız, bunun nasıl çalıştığını biliyorsunuzdur; bir kelime yazın ve sonuç olarak çıkan GIF animasyonlardan istediğinize tıklatın ve karşınızdaki sohbet ettiğiniz, yazıştığınız veya e-posta iletisi gönderdiğiniz kişiye iletin.

GIF animasyonlar sözsüz iletişimin en iyi yöntemlerinden bir tanesi. His simgelerinden farklı olarak daha uzun, hareketli ve duygu ifadesinde biraz daha karmaşık oluyorlar. Bir GIF animasyon sayesinde duygu seviyenizi tüm dillerde doğru şekilde aktarmanız mümkün olabilir.

giphyGIPHY Keys’in popüler olmasındaki en büyük sebeplerden bir tanesi bu olabilir. Bu klavye uygulaması sayesinde ihtiyacınız olan GIF animasyonu hemen bulabilir ve istediğiniz uygulama içinde rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Facebook, Twitter, Tinder, Slack gibi farklı uygulamalarda kolay ve zahmetsiz GIF gönderim imkanına kavuşabilirsiniz.

GIPHY’nin Android versiyonu da geçen ay güncellenmiş, böylelikle GIF’leri çeşitli uygulamalarda paylaşmak mümkün olmuştu. Şimdi aynı işlev iOS’e de gelmiş oluyor. iOS uygulamasını App Store’dan indirebilirsiniz, cihazınız iOS 8.0 ve üstü sürümle çalışıyor olmalı.

İLGİLİ HABERLER