Teknoloji

Giphy iOS 12 için klavye eklentisi ve çıkartma yapma aracı geliştirdi

giphy ios

Giphy iOS uygulaması için yayınladığı son güncellemeyle kullanıcılarına bir çıkartma yapma aracı ve klavye eklentisi sunmaya başladı. Söz konusu klavye eklentisi sayesinde oluşturulan çıkartmaları metinlere kolayca eklemek mümkün olacak. Söz konusu eklentiyle Giphy kullanıcılarının GIF animasyonu paylaşımı da kolaylaşacak.

Giphy’nin iOS uygulamasının en yeni sürümünü indirenler, iPhone veya iPad’lerinde klavyenin sol alt köşesindeki küre ikonuna dokunduklarında Giphy’nin klavye eklentisine erişebilecek. Bu klavyede tıpkı web üzerinde arama yapar gibi arama gerçekleştirilebilecek. Söz konusu güncellemenin sadece iOS 12 sürümlerini kapsadığını belirtmekte fayda var.

iPhone X veya 2018 model iPhone’lardan birine sahip olanlar, Apple’ın TrueDepth kamera teknolojisini kullanarak kendi hareketli Giphy çıkartmalarını oluşturabilecek ve arkadaşlarına gönderebilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde sevdikleri ve sık kullandıkları GIF animasyonlarını ve çıkartmaları favorileri arasına ekleyebilecek. Buna ek olarak; içerikler üzerinde altyazı ekleme, kesme ve döngü oluşturma gibi düzenlemeler yapmak da mümkün olacak.

Giphy iOS uygulaması için hazırlanan son güncellemenin arkasında Giphy’nin geçtiğimiz ocak ayında satın aldığı Tapslash’in uzmanlığının olduğu söylenebilir. Tapslash de daha önce benzer bir klavye eklentisi geliştirmişti.

İLGİLİ HABERLER