Teknoloji

Giphy uygulama olmadan telefonda GIF hazırlama imkanı sunuyor

giphy gifGiphy GIF animasyonu oluşturmak isteyenlere sunduğu çözümlere bir yenisini daha ekledi. Bu yeni aracın en önemli yönü olarak ise herhangi bir yükleme yöntemine ihtiyaç duymaması öne çıkıyor. Web üzerinde tasarlanan aracı mobil cihazlarının tarayıcılarında açan kullanıcılar, seçtikleri bir fotoğrafı yükleyerek kısa sürede GIF animasyonları oluşturabiliyor.

Mobil GIF oluşturma aracı, Giphy’nin diğer GIF oluşturma araçlarına benzer bir yapıda işliyor. Kullanıcılar GIF’e dönüştürecekleri fotoğraf ve videoları seçiyor. Ardından üzerine yazı, çıkartma ve başka animasyonlar ekliyor. Kısacası bir GIF üzerine başka bir GIF yerleştirilebiliyor. Mobil siteye yeni eklenen çizim aracı ise kıvrımlı çizgiler eklemeyi mümkün hâle getiriyor. Köpek/Kedi Çizimi adını taşıyan özellikte ise kullanıcılar uzun bir köpek veya kediyi mürekkep olarak kullanarak çizim yapabiliyor.

Site kullanıcılara başka yerlerde buldukları fotoğraf ve videolar ile de GIF animasyonu oluşturma imkanı sağlıyor. Bu sayede YouTube videolarından da GIF animasyonu oluşturulabiliyor. Site ilk bakışta biraz daha iOS odaklı biçimde hazırlanmış gibi bir izlenim veriyor.

Giphy GIF oluşturma konusunda farklı deneyimler sunuyor

Yine de, fotoğraf veya video seçimini yaptıktan sonra site sayesinde hızlı biçimde GIF animasyonu oluşturulabiliyor. Ortaya çıkan sonuçların çoğuluğu için “saçma ama çok komik” şeklinde bir tanımlama kullanmak yanlış olmayacaktır. Giphy Cam’den daha farklı bir deneyim sunan araç, insanları uygulama yükleme zorunluluğundan kurtarması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER