Manşetler

Gigaset yeni ME Android telefonlarını IFA 2015’te duyurdu

gigaset-me-020915-5

Siemens’in mobil birimini satın almış olan Gigaset, ilk ürünlerini IFA’nın hemen öncesinde düzenlediği basın toplantısında resmen tanıttı. Telefonlar yıl sonuna doğru Avrupa genelinde satışa sunulacak, ayrıca gelecek yılın başlarından itibaren de Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Aslında bir kaynağın verdiği habere göre, Gigaset ME İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya, Polonya ve hatta Türkiye’de satışa sunuluyor. Bu telefon için belirlenen fiyat ise 470 avro.

Gigaset ME
Gigaset ME

 

Gigaset’in akıllı telefonları farklı donanım özellikleriyle birlikte gelse de, bütün telefonlar paslanmaz çelik ve alüminyumu bünyesinde bulunduran aynı alaşımla birlikte sunuluyor.

Teknik özelliklere baktığımızda, Gigaset ME’nin 5 inç, kapasitif dokunmatik, 1080p Full HD ekran, Corning Gorilla Glass 3 ekran camı barındırdığını görüyoruz.

Gigaset ME’nin içinde sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, Adreno 430 grafik işlemci birimi ve 3 GB RAM bulunuyor. Ayrıca telefonda 32 GB dahili hafıza yer alıyor. microSD kart yuvası sayesinde hafızayı 64 GB’ye kadar artırmak mümkün oluyor.

Arkada 16 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kamera otomatik odaklama, f/2.0 diyafram açıklığı, çift LED flaş, video kayıt gibi özelliklere sahip. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera yer alıyor.

Gigaset ME’de parmak izi okuyucusu da bulunuyor. 3000 mAh kapasiteli pil Quick Charge 2.0 teknolojisi sayesinde hızlı şarj imkanı sunuyor. Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışan telefon 4G LTE şebekelerini de destekliyor.

Gigaset’in tanıttığı bir diğer telefon olan Gigaset ME Pure ise daha mütevazı teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Arkada 13 megapiksel kamera bulunurken, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvasını görüyoruz.

Gigaset ME Pure
Gigaset ME Pure

Gigaset ME Pure gücünü sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 işlemciden alıyor. 3320 mAh gibi daha yüksek kapasiteli pil de Quick Charge 2.0 teknolojisini destekliyor.

Telefonun diğer özellikleri Gigaset ME ile aynı. Fiyat ise 350 avro ile biraz daha düşük seviyede.

Gigaset ME Pro
Gigaset ME Pro

Bir de Gigaset ME Pro var. Gigaset’in tanıttığı üç telefon içinde 550 avroluk fiyatıyla en pahalısı olan ME Pro’da 20 megapiksel arka kamera, sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemci, 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Gigaset ME Pro’yu çekici kılan en önemli unsur ise 5 GB RAM’e sahip olması. 5.5 inç ekranı da yüksek çözünürlük desteği sunuyor.

İLGİLİ HABERLER