Teknoloji

Gigaom yayın hayatına geri dönüyor

gigaom-logo-270515

Birkaç ay önce yayınlarını sonlandıran Gigaom hayata geri dönüyor. Öncü teknoloji sitesi ve mevcut içeriği ABD’nin Austin şehrinde kurulmuş bir girişim olan Knowingly tarafından satın alınıyor. Yayınların 15 Ağustos tarihinde yeniden başlaması planlanıyor.

Knowingly yeni Gigaom’un nasıl görüneceği hakkında herhangi bir bilgi vermiyor. Site geçtiğimiz mart ayında mali kaynaklarını tüketince bütün çalışanları işten çıkarılmıştı. Bu da yeniden açılacak sitenin sadece adının Gigaom olacağı, içinin farklı olacağı anlamına geliyor.

Gigaom’un eski yönetici editörü Laura Owen, Twitter hesabı üzerinden, sitenin en son yazarlarının çoğunun satın almadan haberlerinin olmadığın söyledi. Bu da onların yeni dönemde Gigaom’da bulunmayacaklarını akıllara getiriyor.

Knowingly CEO’su Byron Reese, Gigaom’un teknolojinin nasıl daha zengin, daha adil ve daha makul bir dünya yaratmakta olduğuna dair haberler vermeye devam edeceğini kaydetti. Verdiği garantilere rağmen, Gigaom açılıncaya kadar yayının nasıl olacağına dair sorular sorulmaya devam edilecektir.

Variety’nin haberine göre, Reese daha önce Cracked ve eHow gibi sitelerin sahibi olan Demand Media adlı bir şirketin yenilikçi ürünlerden sorumlu müdürlüğünü yapıyordu. Reese’in Demand’in daha çok içerik tarlaları niteliğini taşıyan, Google aramalarında üst sıralarda çıkmayı birinci amaç hâline getirecek ve büyük trafik kazandıracak şekilde optimize edilmiş düşük kaliteli makaleler barındıran sitelere kayışının arkasındaki isim olarak nitelendiriliyor.

Şimdi Reese’in kendi şirketi ve bu şirketin de güçlü bir markası var. Bakalım Gigaom’u da eski günlerine, hatta ondan daha yüksek noktalara taşıyabilecek mi, zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER