Manşetler

Türk Telekom GiGA 4.5G hız testi – Video

giga 4.5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türk Telekom’un 4.5G lansmanı ile birlikte sunduğu iddialı servislerinden bir tanesi olan GiGA 4.5G, LTE ve Wi-Fi sinyallerini birleştirerek veri indirme ve yükleme hızlarını çok yüksek değerlere çıkarıyor. Türk Telekom’un bu yeni 4.5G servisini İstanbul Ataşehir’de bulunan Palladium Alışveriş Merkezi’nde test etme fırsatı bulduk.

Türk Telekom’un GiGA 4.5G bilgilendirme sayfasındaki adımları takip ederek servisie kaydı gerçekleştirdik. Ne var ki, GiGA 4.5G bağlantı seçeneği Samsung Galaxy S7 edge’de bir türlü görünmedi. Belki bir güncelleme olacağını düşünürek yazılım güncellemelerini kontrol ettik ve bir güncelleme bulduk. 170 MB’lık güncellemeyi, Galaxy S7 edge’de bulunan İndirme güçlendiricisi özelliğini açarak (bu özellik açıldığında 30 MB’nin üzerinde büyüklüğe sahip dosyaları Wi-Fi ve LTE ağlarını aynı anda kullanarak indirmek mümkün oluyor, Türk Telekom’un servisinden farklı) sadece 15-20 saniye içinde indirmeyi başardık.

Güncelleme kurulup S7 edge yeniden başladıktan sonra GiGA 4.5G seçeneğini, Wi-Fi seçeneğinin hemen altında, Ayarlar içinde gördük. Bundan sonra yapılması gereken Türk Telekom GiGA 4.5 Wi-Fi ağına bağlanmak. Bu sırada EAP ayarının SIM olarak seçilmesi ve herhangi bir şifre girmeden bağlanılması gerekiyor. Bağlantı hızlı şekilde kurulduktan sonra sıra servisin etkinleştirilmesine geliyor. Etkinleştirmeyi yaptığınız takdirde sağ üst köşede GiGA 4.5G simgesinin belirdiğini fark edeceksiniz.

Artık her şey hazır. Bundan sonra Speedtest uygulamasını açtık ve testimizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 265 Mbps indirme ve 88 Mbps yükleme hızları hiç de fena görünmüyor. Üstelik bu testi öğleden sonra saat 4’te, yiyecek-içecek katının bulunduğu bölümde gerçekleştirdik. Bu arada Galaxy S7 edge’in İndirme güçlendiricisi özelliği açıkken yaptığımız hız testine göre yaklaşık 50-60 Mbps kadar daha yüksek veri indirme hızına ulaştığımızı da belirtmeden geçmeyelim.

Türk Telekom GiGA 4.5G özelliği şu an için Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note 5 ve LG V10 akıllı telefonlarında kullanılabiliyor. Türk Telekom çok yakında yeni akıllı telefonların GiGA 4.5G tarafından desteklenen telefonlar arasına katılacağını belirtiyor. Bu servisi kullanmak için herhangi bir ek ücret ödemeniz gerekmiyor, harcadığınız veri tarifenizdeki paketten düşülüyor. Türk Telekom Wi-Fi servisinin yaygınlığının epey yüksek olduğunu düşündüğümüzde, GiGA 4.5G servisi sayesinde Türk Telekom müşterileri gerçekten hız konusunda avantajlı olacak gibi görünüyor.

Editörün Notu: Hazırlanan yazı ve video karşılığında herhangi bir kuruluştan sponsorluk bedeli alınmamıştır. Videoda kullanılan S7 edge, Teknoblog’da yayınlanan Samsung Galaxy S7 edge İncelemesi için Samsung tarafından sağlanmıştır.

İLGİLİ HABERLER