Eğlence

Snapchat Ghost Phone ile AR oyun pazarına giriyor

ghost phone

Snapchat, Ghost Phone ile kullanıcılarının karşısına ilk defa artırılmış gerçeklik (AR) tabanlı bir oyun çıkarıyor. Oyuncular oyunda bir akıllı telefonun önceki sahibine neler olduğunu bulmaya çalışıyor.

Oyuncular kendi akıllı telefonlarının ana kameralarıyla etraflarında oluşan AR hayaletleri tespit ediyor. Her hayaleti bulmak ve yakalamak için farklı aktiviteler yapmak gerekiyor. Yakalanan hayaletlerin sayısı arttıkça telefonda görülebilen şeylerin sayısı da artıyor. Örneğin daha fazla mesaj okunabiliyor veya daha fazla uygulama açılabiliyor.

AR tabanlı oyunlardan bahsedilince pek çok kişinin aklına gelen ilk örnek Pokemon Go oluyor. Snapchat’in ilk AR oyununun Pokemon Go kadar büyük bir etki yaratması pek ihtimal dahilinde görünmese de, oyunculara keyifli anlar yaşatması bekleniyor.

Buraya tıklayarak Ghost Phone’u telefonunuzda deneyebilirsiniz. Buna ek olarak, Lens Explorer üzerinden de oyun için arama yapabilirsiniz. Snapchat’in oyun katalogunda Bitmoji Party, Bitmoji Tennis ve Bitmoji Paint gibi seçenekler de mevcut.

İLGİLİ HABERLER