Eğlence

Ghost of Tsushima için hazırlanan son güncelleme dağıtımda

ghost of tsushima

Ghost of Tsushima, Sony’nin PlayStation 4 çıkardığı son “hit” oyunlardan biriydi. Yayınlanmasının üstünden neredeyse iki yıl geçen oyun bundan böyle yeni güncelleme almayacak. Oyun için hazırlanan son güncelleme ise dağıtıma çıkmış durumda. 2020’nin temmuz ayında yayınlanan oyun, açık bir dünyada geçen bir samuray macerasını anlatıyor. Gün batımı manzaralarıyla oyuncularını etkilemeyi başaran Ghost of Tsushima, hem görüntüleri hem de hızı itibarıyla bir “yeni nesil konsol oyunu” profili çizmişti.”

Oyunun yapımcısı Sucker Punch bir süre sonra oyuncular üzerindeki etkiyi artırmak adına yükleme hızını azaltan ve süresini artıran bir güncelleme yapmıştı. PlayStation 5’in piyasaya çıkmasının ardından pek çok oyunun yeni nesil konsol versiyonları için ücretsiz güncellemeler yayınlansa da, Ghost of Tsushima bunlardan biri olmamıştı. Oyunun Director’s Cut güncellemesi geçtiğimiz yaz PS5 için ücretli olarak yayınlanmıştı.

Oyun için hazırlanan en etkileyici güncelleme ise Legends modu olmuştu. PS Plus aboneleri için ücretsiz olarak dağıtılan güncelleme oyuna bağımsız ve çok oyunculu yeni bir seçenek getirmişti.

Ghost of Tsushima’nın 2.18 yaması, Legends modundaki küçük kusurları ortadan kaldırıyor. Buna ek olarak, Legends’ın bağımsız versiyonu için “PS4 Kayıt Aktarımı” özelliği getiriliyor. Bazı diyalogların yenilenmesi ve görsellerin iyileştirilmesi de güncelleme paketinin içerikleri arasında yer alıyor.

Ghost of Tsushima için son güncellemeyi hazırlayan Sucker Punch, oyunu yakından takibinin süreceğini açıkladı. Şirket yüksek öncelikli hataların veya başka sorunların görülmesi durumunda gerekli müdahalelerin yapılacağının da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER